Тиждень без світла у «Морському»: в управлінні ЖКГ — лише здивування…

Протягом тижня не працювало (а подекуди й досі не працює) вуличне освітлення в північно-західній частині Новограда-Волинського. Зокрема, по вулиці Шевченка (від перехрестя з вул.Пушкіна і до виїзду з міста), по вулицях Лесі Українки, Франка, Гоголя, Левченка, Відродження.
Охопленим темрявою у вечірній і нічний час був мікрорайон «Морське» та прилеглі до нього квартали. І якщо раніше новоград-волинців обурювало вимикання вуличного освітлення після півночі (на деяких вулицях ближче до центру — після першої години ночі), то тепер ситуація ще більш погіршилася. Темрява, зрідка розбавлена світлом із вікон та від ліхтариків під офісами, сприяє травматизму на недолугих тротуарах, створює передумови до скоєння злочинів тощо.
Якщо це такий вид економії бюджетних коштів, то навряд чи він буде схвалений громадою. Якщо ж причиною вимкнення стала поломка, то аж цілий тиждень на її усунення — занадто велика розкіш.
У четвер, 9 березня, газета «Звягель» зателефонувала в управління ЖКГ міської ради, аби отримати коментар щодо цієї проблеми. Яким же було наше здивування, коли з’ясувалося, що в управлінні не володіють інформацією стосовно непрацюючого вуличного освітлення. Мовляв, не було скарг… І з наших слів записали перелік вулиць, сказали, що будуть розбиратися.
Олег БРЮХАНОВ