Офіційно: скільки коштів сплачено медичним коледжом до міського бюджету

Офіційно: скільки коштів сплачено медичним коледжом до міського бюджету

\"Офіційно:На інформацію, висвітлену в газеті «Звягель» від 31.03.2017 року №13 «Чи знайдуть депутати кошти на медколедж?», інформую, що комунальний вищий навчальний заклад Новоград-Волинський медичний коледж — установа обласної комунальної власності, тому, відповідно до статті 90 Бюджетного кодексу України, його утримання здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.
Відповідно до інформації, наданої Новоград-Волинською об’єднаною державною податковою інспекцією, до міського бюджету за 2016 рік установою перераховано 823,6 тис. грн., із них:

  • податок на доходи фізичних осіб — 810,7 тис. грн.;

  • податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, — 12,9 тис. грн.


Кошти, які сплачуються студентами за найм житла, не зараховуються до міського бюджету, а є доходом осіб, які надають житло в найм.
Кошти, сплачені за навчання студентами (10,0 млн. грн.), які навчаються на контрактній основі, надходять на спеціальний рахунок закладу, а не до міського бюджету.
Профінансовані кошти з обласного бюджету (7,5 млн. грн.) можуть бути використані установою лише за цільовим призначення (оплата праці, оплата комунальних послуг, придбання предметів та матеріалів, оплата послуг). Власні кошти, зароблені установою (5,0 млн. грн.), використовуються на власні потреби, відповідно до законодавства.
Таким чином, кошти в сумі 22,5 млн. грн. є фінансовим ресурсом медичного коледжу та використовуються установою за відповідним призначенням. Із 23,0 млн., зазначених у статті від 31.03.2017 р. №13, лише 823,6 тис. грн. надійшло до міського бюджету за 2016 рік.
Питання можливості виділення коштів на реконструкцію банно-прального комбінату під навчальний корпус — у стадії вивчення. Після доопрацювання на засіданнях постійних депутатських комісій питання буде внесено на розгляд міської ради.
І.ЯЩУК, заступник міського голови — начальник фінансового управління Новоград-Волинської міської ради