Екскурсія на мові жестів

Екскурсія на мові жестів

\"ЕкскурсіяДавайте будемо цінувати те, що ми маємо. Цінувати і поважати людей навколо себе, незалежно від статусу, стану здоров’я, національності чи рівня освіти. Людяність — це те, що має допомогти нам рухатися правильним шляхом.
У світі 24 вересня відзначили Міжнародний день глухих. Існує 2500 мов, але є ще одна мова — мова погляду і жестів Жестуно. Всесвітня Федерація глухих у 50-і роки розробила цю мову для обслуговування міжнародних заходів глухих. Люди з проблемами слуху не відрізняються від інших, лише не можуть чути — отже, їх життя ускладнюється у багато разів.
23 вересня на прохання Людмили Харченко, що представляє міську громадську організацію «Гармонія +» та Центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді (ЦСССДМ), у Музеї родини Косачів була проведена екскурсія для групи глухих та слабочуючих містян. Звичайно, без допомоги перекладача Марії Шевченко це було б неможливо. Дякуємо цій щирій людині з добрим серцем, котра на волонтерських засадах займається справами цих людей, допомагає їм у всьому. Марія Антонівна переклала на мову жестів інформацію про родину Косачів, про музей та про виставки, що проходять у ньому. Відкриті, щирі та прості люди надзвичайно уважно сприймали інформацію. Як сказала Марія Антонівна: «Глухі можуть все! Тільки не можуть чути…».
Щиро і радо запрошуємо усіх у музей!
В.ОНОПРІЙЧУК, директор Музею родини Косачів