Хроніка 8/2018

ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ В С.МИХІЇВКА ЗАГИНУВ ЧОЛОВІК
15 лютого в с.Михіївка Новоград-Волинського району під час проведення господарських робіт загинула людина.
Відомо, що чоловік працював у себе вдома, де навантажував сіно з горища на підводу. По закінченню роботи він стрибнув із горища на купу сіна, що лежала на ній, після чого впав на грунтове покриття подвір’я. Внаслідок падіння чоловік отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.
Ймовірною причиною смерті є ушкодження шийного відділу хребта, але остаточні висновки має надати судово-медичний експерт.
ЗАТРИМАЛИ ГАРАЖНОГО ЗЛОДІЯ
До Новоград-Волинського відділу поліції із заявою про крадіжку речей із гаража звернувся мешканець Новограда-Волинського.
Як з’ясувалося, у період часу з 05.01.2018 року по 15.02.2018 року невідома особа шляхом підбору ключа проникла до гаража у місті Новограді-Волинському, звідки викрала мотокосу, шліфувальну машинку, електродриль «Зеніт» та інструменти.
Працівниками кримінальної поліції було встановлено, що даний злочин 7 січня, близько 23 години, скоїв місцевий мешканець, 1965 року народження, який у скоєному зізнався. Викрадені речі він продав, а виручені кошти витратив на власні потреби.
У ЗОНІ АТО ВІД ВОГНЕПАЛЬНОГО ПОРАНЕННЯ ЗАГИНУВ БОЄЦЬ 30-Ї БРИГАДИ
Про загибель військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади повідомляє сайт LB.ua. Інформація електронному ресурсу стала відома із власного джерела. Згідно з повідомленням на сайті, увечері 18 лютого 2018 року у місті Мар’їнці Донецької області військовослужбовець застрелив товариша по службі. Що стало приводом для конфлікту, — наразі встановлюється. Військовослужбовець, котрий стріляв, затриманий.
Прес-центр штабу АТО з даного приводу повідомив наступне: «Надзвичайна подія трапилася в одній із військових частин, особовий склад якої виконує бойові завдання у районі проведення АТО. За попередньою інформацією, 18 лютого, внаслідок необережного поводження зі зброєю, військовослужбовець поранив товариша по службі. На місці події пораненому надали невідкладний комплекс медичної допомоги та евакуювали до військового медичного закладу. На жаль, медикам не вдалося врятувати життя військовослужбовця. Причини та подробиці надзвичайної події зараз з’ясовуються представниками військової служби правопорядку Збройних Сил України. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Ведеться слідство. Командування штабу АТО висловлює співчуття рідним та близьким загиблого».
КИЯНИН СТАВ ЖЕРТВОЮ ОЖЕЛЕДИЦІ В НОВОГРАДІ
15 лютого численні тілесні ушкодження внаслідок падіння об лід отримав у Новограді-Волинському мешканець Києва.
Відомо, що 14 лютого, близько 18 години, чоловік, йдучи у напрямку с.Броники Новоград-Волинського району Житомирської області, до станції Новоград-Волинський-2, на відстані 800 метрів від станції Новоград-Волинський-2, на асфальтобетонному покритті, яке було вкрито ожеледицею, впав та з власної необережності отримав тілесні ушкодження у вигляді внутрішньочерепної гематоми, забої ліктів рук та колін. Падіння підтверджують свідки події. Його було доставлено до приймального відділення ТМО. Згодом переведено до реанімації.
ПОЖЕЖА У БАРАНІВЦІ ЗАБРАЛА ЖИТТЯ ДВОХ ЛЮДЕЙ
11 лютого, о 05 годині ранку, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про виникнення пожежі в житловому будинку в Баранівці.
Як з’ясувалося по прибуттю чергового караулу, дерев’яний будинок був повністю охоплений полум’ям. Сусіди, які й повідомили рятувальників про пожежу, сповістили, що в оселі мають перебувати хвора літня жінка та її син. Також вони розповіли, що господиня прикута до ліжка і не може самостійно пересуватися.
Висока температура та сильне задимлення не давали змоги рятувальникам зайти всередину будинку. Тому вони розпочали гасіння пожежі через вікна. Після локалізації пожежі в одній із житлових кімнат, на підлозі, рятувальники виявили тіло загиблого 63-річного чоловіка. Пізніше, під час розбирання конструкцій даху, який завалився, у тій же кімнаті пожежники виявили тіло 93-річної власниці.
Причини виникнення пожежі встановлюють правоохоронці.
За матеріалами 04141.com.ua

ПРОКУРАТУРА ПРИПИНИЛА ДІЯЛЬНІСТЬ ГРАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У СЕМИ МІСТАХ ОБЛАСТІ
Під процесуальним керівництвом прокуратури області, у межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом зайняття гральним бізнесом, спільно із регіональними слідчим управлінням Головного управління Нацполіції та Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки, днями проведено низку санкціонованих обшуків у місцях здійснення незаконної організації гральних закладів.
За результатами обшуків припинено діяльність 7 гральних закладів, які порушили вимоги Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», та вилучено понад
80 одиниць комп’ютерної техніки, 50 моніторів, флеш-накопичувачів та іншу оргтехніку, а також грошові кошти, одержані від незаконного бізнесу.
Нелегальні гральні заклади діяли під видом розповсюдження лотерей у містах Бердичеві, Коростені, Коростишеві, Малині, Новограді-Волинському, Олевську та Чуднові.
За клопотанням, погодженим із прокуратурою області, слідчим суддею на вилучене обладнання накладено арешт. Наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших осіб, причетних до організації протиправної діяльності гральних закладів.
Прес-служба прокуратури Житомирської області