Через ожеледицю постраждала жінка, вагітна двійнею

МІСЦЕВА ВЛАДА ЗАЛИШАЄ ЦЕЙ ВИПАДОК БЕЗ КОМЕНТАРІВ…
Цими днями газета «Звягель» отримала листа від мешканки Чижівки, в якому йдеться про нещасний випадок, що стався з вагітною жінкою, і призвів до її шпиталізації.
Під заголовком «Безвідповідальність місцевих органів самоуправління» наш дописувач розповів наступне: «Доброго дня, шановна редакціє. Пишуть вам стурбовані батьки дітлахів, які щодня ходять до школи по слизькій дорозі в с.Чижівка зі сторони дач. Тому що, додзвонитися за вказаними в довіднику телефонами до тих, хто відповідає за стан доріг, неможливо. Видно, працюють посадовці дуже завзято.
13 лютого на території Чижівської ОТГ майже сталася трагедія. Молода жінка (з етичних міркувань не вказуємо прізвище, хоча в листі воно є, — прим. редакції), вагітна на сьомому місяці двійнею, ведучи до школи старшого сина-першокласника, підсковзнулась та впала. Добре, що не під проїжджаючу в цей час «п’ятірку», яку просто несло згори по слизькій дорозі. Тепер жінка — в лікарні на збереженні…
Тротуарна доріжка заросла корчами, і навіть якщо б діти захотіли зійти з проїжджої частини, то немає куди. Увесь шлях від сільської ради до повороту на дачі — суцільна ковзанка. І це — після того, як уже злетіла на минулому тижні легкова машина в кювет. Напевно, наші чиновники в цю сторону не їздять і не ходять їх внуки, щодня ризикуючи життям.
Просимо вас надрукувати цього листа-звернення до шановного Ратушнюка».
У відділі охорони здоров’я міської ради газеті «Звягель» підтвердили, що дійсно на лікуванні в Новоград-Волинському міськрайТМО перебуває вагітна жінка, котра отримала травми внаслідок падіння на ожеледиці.
Але від керівництва Чижівської ОТГ щодо викладених у листі проблем коментаря отримати не вдалося. Першою перепоною стала відсутність телефонного зв’язку: наведені в довідниках стаціонарні номери телефонів, закріплені за Чижівською сільрадою, не працюють. Комп’ютерний голос повідомляє, що номер не обслуговується…
Із головою Чижівської ОТГ Аркадієм Ратушнюком вдалося поспілкуватися по мобільному. «Я по телефону коментарів не даю», — зауважив Аркадій Вікторович. Вислухавши, про що йдеться, він почав з’ясовувати прізвище постраждалої, хоча в розрізі ситуації, воно не має принципового значення. Адже впасти й зазнати травм на слизькій дорозі чи тротуарі може будь-хто. Тож, на декілька поспіль запитань, чи ведуться роботи для зменшення впливу ожеледиці, Аркадій Ратушнюк відповів: «Я зараз вам передзвоню…».
Розмова відбулася у середу, 21 лютого, близько 11 години. Відтоді минула доба — жодної відповіді.
Відзначимо, що й міськими тротуарами наразі ходити небезпечно. Почищені й посипані піском ділянки — лише перед Будинком рад, біля небагатьох магазинів та установ, чиї власники добросовісно поставилися до своїх обов’язків, та біля пам’ятних знаків, де цими днями проходили мітинги. Переважна ж частина тротуарів, вочевидь до весняного потепління, залишиться вкритою кригою.
Насамкінець — про позитивне. Два роки тому у «Звягелі» друкувалася стаття про стан міських доріг узимку, де йшлося, що почищені дороги — це тоді, коли видно асфальт. Тоді місцеві комунальники образилися на статтю: мовляв, це ж зима, як можна вичистити увесь сніг? Нині ж директор КП «Шляхрембуд» Юрій Юсипець, із яким я поспілкувався після сесії, зауважив: «А чому ви не напишете, що ми почистили дороги до асфальту?» Дійсно, на центральних вулицях і головних проїздах проїжджа частина доріг прибрана. Шкода, що служби, які відповідають за тротуари, постаралися не скрізь.
Олег БРЮХАНОВ