Перша медаль Олега Ніколаєнка на кубку України

Перша медаль Олега Ніколаєнка на кубку України

Із 9 по 13 березня у Чернігові відбувся кубок України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. У цих змаганнях вперше взяв участь важкоатлет із Новограда-Волинського — майстер спорту Олег Ніколаєнко. У ваговій категорії до 85 кг із результатом 286 кг він здобув друге місце.
«Для Олега змагання такого рівня стали дебютом. Раніше він брав участь у юнацьких, юніорських та молодіжних турнірах, із яких без нагород не повертався», — розповідає перший тренер спортсмена та президент федерації важкої атлетики Житомирської області Валерій Постіженко.
«Незважаючи на травму плеча, Олег у ривку став першим, подолавши штангу вагою 135 кг.
На жаль, біль у плечі не дозволив Олегу боротися за перше місце за сумою двоборства. У поштовху йому була зарахована тільки одна спроба — 151 кг. Але в цілому результат — дуже добрий. Адже він гідно змагався і виборов друге місце серед дорослих спортсменів», — додає Валерій Постіженко.
Ці змагання для Олега Ніколаєнка були етапом підготовки до міжнародних стартів. Є передумови, що звягельчанин побореться за високі місця на чемпіонатах світу і Європи.
Олег БРЮХАНОВ