У 15 років — персональна виставка учениці Школи мистецтв

У 15 років — персональна виставка учениці Школи мистецтв

У Музеї родини Косачів 24 березня стартувала персональна виставка графіки та живопису «Миті творчості» учениці образотворчого відділення Школи мистецтв Вероніки Конофольської. Розділити із 15-річною дівчиною радість від події прийшли батьки, викладачі та знайомі.
Як розповіла новий директор музею Людмила Гамма, представлені роботи у різних стилях і жанрах: акварель, графіка, витинанки, розпис по дереву, декупаж, пейзажі, портрети, натюрморти. Як зізналася юна художниця, найбільше вона любить малювати архітектурні пейзажі. Звісно, їй ще належить себе знайти, бо надалі вона хоче займатися образотворчим мистецтвом.
Серед досягнень дівчини — участь та перемоги у міських, обласних, всеукраїнських конкурсах. Вдалим був для Вероніки 2017-ий рік, зокрема, вона є фіналісткою Міжнародного конкурсу дитячого малюнку «Україна моя», що проходив у Римі.
Викладачі образотворчого відділення Школи мистецтв підтримали ідею презентувати роботи учениці у музеї. Педагог Олена Бондаренко взяла участь у підготовці експозиції.
— У музеї вперше презентовано виставку настільки юної майстрині, — поділилася враженнями Олена Володимирівна. — Вероніка — творча і наполеглива, старанна і працьовита, з нею приємно працювати.
Присутні на виставці погодилися, що особливо цінним досвідом заходу є бажання дитини розвиватися, яке підтримали близькі і наставники, — вони радять уважніше ставитися до нахилів дитини, і, можливо, у майбутньому це матиме вагомий результат.
А роботи Вероніки Конофольської може побачити тепер значно більша аудиторія, ніж лише учні Школи мистецтв. До речі, роботи її вчительки Олени Бондаренко теж представлені у Музеї Косачів, графік роботи: з 8 до 18 години щоденно (окрім неділі та понеділка).
Юлія КЛИМЧУК