Інформаційний зріз щодо діяльності основних галузей життєзабезпечення міста

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
Основна робота галузі цього тижня була спрямована на поточний ремонт місцевих доріг. Станом на 5 червня 2018 року відремонтовані вулиці Шевченка, Пушкіна, Волі, Чехова. Роботи з поточного ремонту доріг продовжуються. Триває капітальний ремонт тротуару по вул.Лесі Українки. Відремонтовано будинок по вул.Дружби, 129, після навмисного підпалу (зловмисники затримані).
Продовжуються роботи з благоустрою території міста: косіння газонів, висадження квітів тощо. Наразі працівники комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» здійснюють підготовку деревини для монтажу нових лавок у міському Парку культури та відпочинку. 5 червня розпочнеться демонтаж частини лавок, що потребують заміни. На місці демонтованих — будуть встановлені нові.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ
Із 1 травня спеціалістами департаменту праці та соціального захисту населення міської ради ведеться робота щодо прийому нових заяв та декларацій для призначення субсидії. Станом на 4 червня до департаменту звернулось 2512 громадян, із них: 1510 громадян подали новий пакет документів; по 1002 домогосподарствах були внесені корективи в особові справи.
До уваги новоград-волинців! Департамент праці та соціального захисту міської ради проводить прийом громадян щоденно, з понеділка по четвер включно, без обідньої перерви. Враховуючи, що кількість звернень дуже велика, завчасно просимо вибачити нас за тимчасові незручності у вигляді черг під час подачі пакету документів. Щоб уникнути таких незручностей, ви можете попередньо записатися на прийом за тел.: 2-40-11.
МЕДИЦИНА
Нагадуємо жителям міста про необхідність підписання декларацій із сімейними лікарями до 1 липня 2018 року. Всі амбулаторії міста забезпечені оргтехнікою, що дає можливість підписати декларації безпосередньо в амбулаторіях. Станом на 4 червня 2018 року з лікарями підписано 12456 декларацій, що складає 22% від усього населення Новограда-Волинського.
Програма «Доступні ліки» станом на 5 червня 2018 року виконана на 46%. Жителями отримано ліків на суму 542 тис. 515 гривень.
Продовжується ремонт кардіологічного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
ОСВІТА
Розпочалася оздоровча кампанія дітей у пришкільних таборах. Загалом у пришкільних таборах перебуватиме 800 дітей.
Розпочалась здача ЗНО випускниками загальноосвітніх шкіл міста. 1 червня 2018 року старшокласників тестували з англійської мови. 4 червня на базі НВК, ЗОШ №6 відбулось проведення зовнішнього незалежного оцінювання з біології. Зареєструвалися на ЗНО 512 осіб. Участь брали 489 осіб (96%). Результати ЗНО зараховуватимуться як вступний тест для бажаючих вступати до закладів вищої освіти в цьому році, а також, за бажанням випускника, як державна підсумкова атестація із шкільного курсу (аудіювання). Триває державна підсумкова атестація учнів 9-х класів.
Продовжуються звіти керівників загальноосвітніх шкіл перед громадськістю. Звітування включає процедуру таємного голосування батьками та учнями школи стосовно визнання роботи директора задовільною або незадовільною.
Урочисте нагородження кращих учнів закладів загальної середньої освіти міста, переможців і лауреатів всеукраїнських, обласних етапів учнівських олімпіад з навчальних предметів, призерів МАН, інтелектуальних конкурсів, переможців міського очно-заочного конкурсу «Клас року» відбулося 1 червня в міському Палаці культури ім.Лесі Українки.
МУНІЦИПАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
Відбулось громадське обговорення щодо підвищення плати за оренду торгових місць у рамках підготовки акту регуляторного впливу «Про затвердження тарифів на послуги комунально-торговельного підприємства «Міський ринок». У результаті обговорення рішення про підняття плати підтримано приватними підприємцями, які здійснюють діяльність на території ринку.
Крім того, проводиться моніторинг грантових програм на сайтах посольств та міжнародних проектів, а також триває аналіз наявних грантових пропозицій із метою забезпечення економічного зростання міста.
У рамках європейської ініціативи з питань сталого енергетичного розвитку та захисту клімату «Угода мерів» триває робота з підготовки звітів щодо виконання взятих на себе зобов’язань скоротити викиди СО2 на 20% до 2020 року.
МОЛОДЬ І СПОРТ
30 травня 2018 року на стадіоні «Авангард» відбулося спортивне свято «Олімпійський день». Безпосередніми учасниками спортивних змагань, приурочених до Олімпійського дня, стали переважно вихованці початкової ланки освіти та учні шкіл, оскільки спортивне свято було спрямоване якраз на найменших громадян міста.
У рамках чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги 31 травня 2018 року відбувся футбольний матч між командами ФК «Полісся» (м.Житомир) та ФК «Скала» (м.Стрий) на території міського стадіону «Авангард». Рахунок матчу — 1:0 на користь ФК «Скала».
У міському Парку культури та відпочинку відзначили Міжнародний день захисту дітей. У рамках заходу відбулося урочисте відкриття пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням; концертно-розважальна програма; показова виставка робіт технічних гуртків (авіа-, авто- та ракетомоделювання); конкурс «Малюнок на асфальті» та «Золоті ручки»; аквагрим «Сонячне дитинство»; акція «Порахуй швидше за учня SMARTUM та отримай подарунок»; також працював ігровий майданчик та фотозона «Діти — майбутнє України».
Олеся Бессальнова виборола перше місце на чемпіонаті Європи з армспорту на ліву та праву руку.
Олексій Плісак здобув 2 місце на чемпіонаті Європи з боксу.
Геннадій Данюк посів 2 місце на чемпіонаті Європи з армспорту.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради