ХРАМ МИСТЕЦТВ

ХРАМ МИСТЕЦТВ

\"ХРАМНа базі Палацу культури працюють 18 аматорських колективів (з них — 8 мають почесне звання «народний»), учасниками яких є біля 1000 чоловік, з них 440 дітей, вони — постійні учасники концертів, фестивалів, свят.
Це народний ансамбль пісні і танцю «Полісся», хормейстер — заслужений працівник культури України Михайло Артемюк, керівник танцювальної групи — Артур Дірко; народний дитячий хореографічний ансамбль «Веселка» та студія при народному дитячому хореографічному ансамблі «Веселка», художній керівник — Катерина Рудакова; народний дитячий фолькльорно-етнографічний ансамбль «Ордана» та народне тріо «Віра», керівник — заслужений працівник культури України Віра Матвійчук; народний театр, керівник Валентин Ольшевський, народний молодіжний театр, керівник Людмила Гамма, народний вокальний ансамбль «Хміль» та хор ветеранів війни та праці, керівник — заслужений працівник культури України Микола Куркач; ансамбль естрадного танцю «Модерн», при якому працює студія естрадного танцю «Модерн», керівник — Світлана Мамаєнко.
Кожен з аматорських колективів має свою історію і свої традиції. 2009 рік є ювілейним для народного ансамблю пісні і танцю «Полісся» — 50 років від дня створення, народного аматорського театру — 60-річчя, народного тріо «Віра» — 20 річчя.
Результатом роботи Палацу культури є проведення творчих звітів аматорських колективів перед населенням міста. З метою заохочення колективів проводиться робота щодо організації поїздок на фестивалі та конкурси, так, в 2008 році:

  • народне тріо «Віра» брало участь у з'йомках телепроекту «Фольк-мюзік» на пешому національному телеканалі у м.Київ,

  • народний аматорський театр брав участь у закритті обласного конкурсу театральних колективів (м.Бердичів),

  • народний дитячий фольклорний колектив «Ордана» брав участь у міжнародному фестивалі фольклору «Котилася торба» (м.Дубно, Рівненська обл.),

  • хор ветеранів війни та праці брав участь у обласному фестивалі ветеранських колективів (м.Бердичів).


Сьогодні Палац культури працює над пошуком нових форм роботи, організацією дозвілля як для молоді, так і для літніх людей. Творчий пошук триває, щомісяця в Палаці культури проходить по 5-8 заходів.
Найпопулярніші конкурсно-розважальні — це «Міні-міс» (режисер та ведуча Ірина Панасюк), «Міс — Звягеля», «Міні-лицар», і «Містер — Ікс» (режисер та ведуча Тетяна Музика).
Традиційно щороку чекаємо вас на конкурсі виконавців естрадної пісні «Сонячне коло», на «Святі хореографії» (режисер та ведуча Олена Тимощук), новорічних шоу-програмах (режисер Людмила Гамма).
У березні театральні колективи навчальних закладів міста стають учасниками театрального фестивалю.
2008 був вдалим для Палацу культури — значно поповнилась матеріально-технічна база. За підтримки міської влади було придбано стаціонарну звукову та світлову апаратуру для великої зали Палацу культури. Продовжилась реконструкція приміщення МПК.
У 2008 році міський Палац культури було визнано переможцем рейтингу соціально-економічного розвитку міста «Гордість міста» у номінації «Кращий заклад культури», чим ми і пишаємося.
В 2008 році на базі міського Палацу культури було створено муніципальний духовий оркестр, керівник — Гурбан Олег Миколайович. За рік свого існування оркестр провів 14 концертів для жителів та гостей міста в міському Парку культури і відпочинку. Набуває популярності танцювально-розважальна програма «Для тих, кому за…», що проводиться щомісяця в останню п’ятницю. Присутні мають змогу танцювати під живу музику — гру муніципального духового оркестру.
Хочеться відмітити, що органічність і легкість сприйняття, краса концерту — це праця багатьох людей і не тільки артистів, які дарують свій талант, а й тих людей, які завжди за лаштунками — на своїх робочих місцях. Легкість концерту залежить і від багатьох людей, які працюють у міському Палаці культури технічними службами: звукорежисер Салко Ю.Є., художник-постановник Зез Ю.О., освітлювач Копєйкін О.О., машиніст сцени Баширов А.В., костюмери Маліна Л.С., Захарчук І.О., технічні працівники, які забезпечують чистоту та порядок. І лише злагодженість роботи усього колективу приводить до позитивного і високого результату.
Всім учасникам аматорських колективів, ветеранам сцени та всім, кому небайдуже культурне життя нашого міста.
У кожен захід працівники культури вкладають душу, серце і весь свій талант. І можна сподіватись, що попереду нові успіхи, нові цікаві заходи, нові шанувальники.
У святкові дні хочеться подякувати за співпрацю колективу Дитячої музичної школи, Палацу шкільної молоді, центру соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді, відділу сім’ї та молоді, управлінню освіти, відділу спорту, територіальному центру, військовослужбовцям Новоград-Волинського гарнізону.
Хочемо подякувати за співпрацю з міським Палацом культури, за підтримку і розуміння, адже ми працюємо для міста, для жителів, для кожної окремої людини.
Дякуємо нашому щедрому глядачеві і чекаємо і надалі вас на наших заходах.
Хочемо подякувати за талант, професійність та особистий внесок у розвиток культури міста, заслуженим працівникам культури України: Мартинюку Миколі Івановичу; Артемюку Михайлу Івановичу; Сураю Петру Івановичу; Матвійчук Вірі Юріївні; Куркачу Миколі Миколайовичу.
Хочемо подякувати керівникам аматорських колективів, які на даний, які розпочинали роботу колективу, часто були ініціатором його створення: Єрмаковій Тетяні Родіонівні, Чеховій Надії Іванівні.
І.АНТИПЧУК, директор міського Палацу культури