Інформаційний зріз щодо діяльності основних галузей життєзабезпечення міста

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
За минулий тиждень комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» здійснені наступні роботи:

  • встановлено та пофарбовано 4 лави на території міського Парку культури та відпочинку;

  • скошено траву на наступних територіях: «Чорнобильський дзвін», вул.Шевченка, 7, вул.Шевченка, 29, вул.Житомирська (вздовж дороги ліва сторона);

  • вивезено сміття з прибудинкових територій — 20 куб. м; з вул.Зарічна — 40 куб. м;

  • здійснено прибирання території біля пам’ятника Тарасу Шевченку;

  • облаштовано підхід до пам’ятника Тарасу Шевченку.


Комунальним підприємством «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради здійснені наступні роботи:

  • проведено прибирання та вивезення змету з наступних вулиць: Маршала Рокоссовського, Лесі Українки, Вокзальна, Чернишевського;

  • проведено ямковий ремонт вулиць Івана Франка, Юрія Глухова, Шевченка (біля пам’ятника Тарасу Шевченку);

  • прочищено 11 зливових каналізацій на вул.Юрія Глухова;

  • замінено 2 опори вуличного освітлення (вул.Соборності, перехрестя вулиць Житомирська-Маршала Рокоссовського);

  • встановлено в центральній частині міста 50 стійок для прапорів;

  • здійснюються роботи з капітального ремонту тротуару на вул.Лесі Українки.


Роботи продовжуються і надалі.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ
Департаментом праці та соціального захисту населення міської ради протягом тижня було прийнято 314 осіб, у т.ч.: для призначення житлових субсидій — 273 особи; для призначення всіх видів державної соціальної допомоги — 41 особу. Зроблено 526 запитів організаціям — надавачам послуг. Видано 2 посвідчення особам з інвалідністю.
Станом на 02.07.18 р. опрацьовано 2360 особових справ субсидії на житлово-комунальні послуги, в т.ч: призначено — 1592 особам, у т.ч.:
відмовлено — 678 особам (непрацюючим особам працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати, яким, відповідно до оновленого порядку надання житлових субсидій з 01.05.2018 р., дана субсидія не призначається).
Станом на 02.07.2018 року забезпечено санаторно-курортним лікуванням 52 особи: ветеранів війни — 13 осіб; учасників АТО — 7 осіб; осіб з інвалідністю від загального захворювання — 24 особи; постраждалих від чорнобильської катастрофи — 8 осіб.
Протягом тижня 26 особам з інвалідністю видано направлення для забезпечення протезно-ортопедичними виробами та 17 особам з інвалідністю надані направлення до підприємств-виробників для забезпечення технічними засобами реабілітації.
Влаштовано до будинку-інтернату 1 особу з інвалідністю, яка за станом здоров’я потребує сторонньої допомоги.
За минулий тиждень профінансовано:

  • одноразової допомоги при народженні дитини в сумі 10,3 тис. грн.;

  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання та оплату за житлово-комунальні послуги — 16,7 тис. грн.;

  • заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО (оплата путівок) — 8,2 тис. грн.;

  • заходи із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення — 17,6 тис. грн.


Відділом персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян було прийнято 47 громадян на поновлення пільг. Видано 2 довідки на користування послугами лазні.
Працює телефон «гарячої лінії»: (04141) 2-40-11, протягом тижня спеціалістами департаменту праці та соціального захисту населення надано близько 450 консультацій у телефонному режимі.
ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій із сімейними лікарями. Станом на 02.07.2018 року підписано 21734 декларацій.
Забезпечення пільгової категорії населення медикаментами за програмою «Доступні ліки» за 6 місяців 2018 року становить 594541,47 грн., що складає 50% від річного плану.
Забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за 6 місяців 2018 року становить 596503,54 грн., що складає 42% від річного плану.
Продовжуються роботи на будівництві хірургічного корпусу міськрайТМО.
Продовжується ремонт у кардіологічному відділенні міськрайТМО.
Шановні новоград-волинці! Просимо звернутися до сімейного лікаря щодо заключення Декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
ОСВІТА
25 червня відбулася нарада-семінар керівників закладів загальної середньої освіти міста із представником Житомирського приватного підприємства «ТЕНДЕР-ГРА» та фахівцем із публічних закупівель Житомирського міського управління освіти з питань організації харчування та самостійного бухгалтерського обліку в закладах освіти міста.
27 червня в Новоград-Волинській міській раді відбулися урочистості з нагоди відзначення випускників шкіл міста, які за високі досягнення у навчанні нагороджені золотими та срібними медалями. Всього у школах міста — 20 медалістів, у тому числі — 17 випускників нагороджено золотими медалями, 3 — срібними. Серед цьогорічних випускників — переможці різноманітних змагань і конкурсів, всеукраїнських та обласних етапів учнівських предметних олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, стипендіати міського голови. На зустріч із міським головою Віктором Весельським випускники завітали разом зі своїми батьками, вчителями та директорами шкіл.
Із 29 червня по 02 липня відбулася поїздка в м.Ломжа (Польща) вихованців відділення футболу Новоград-Волинського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.
27 червня в конференц-залі Будинку рад відбулася зустріч з учнями та їх батьками, які беруть участь у роботі Міжнародного табору дружби «Кринічка». На зустріч завітали заступник міського голови Оксана Гвозденко, начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук та директор Палацу дітей та молоді Ольга Добровольна.
27-30 червня відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам закладів вищої освіти міста та вищого професійного училища.
МОЛОДЬ І СПОРТ
26 червня за сприяння депутатів міської ради Володимира Федорчука та Віталія Табалюка, з нагоди Дня молоді, дитячо-юнацька спортивна школа управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради організувала та провела відкритий турнір міста з пляжного волейболу на відкритому спортивному майданчику ЗОШ №10.
27 червня управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради організувало для жителів міста молодіжний велопробіг під девізом «Без кордонів».
30 червня в місті Коростені вихованці Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у відкритому турнірі з боксу «Молодь Північного краю» серед юнаків та дівчат та посіли 1 загальнокомандне місце.
Протягом тижня під час урочистостей з нагоди вручення атестатів про повну загальну середню освіту, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради відзначило подяками двадцять одного кращого спортсмена нашого міста.
Спеціалістами служби у справах дітей підготовлено статистичні звіти за підсумками діяльності служби у справах дітей протягом І півріччя 2018 року. Підготовлено і направлено відповіді на звернення громадян.
Також протягом тижня проводилися заняття з фітнесу для малозабезпеченої категорії населення міста.
Видано 2 посвідчення батьків багатодітної сім’ї та 11 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї.
Направлено 5 дітей пільгових категорій на оздоровлення до дитячого оздоровчого закладу санаторного типу «Лісова казка» при обласному санаторії радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення Житомирської обласної ради (Баранівський район, смт.Кам’яний Брід) на оздоровчу зміну з 27.06 по 17.07.2018 року.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради