Спільне засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі у будівлі Молодіжного центру та робочої групи з питань відновлення та проведення робіт із реконструкції будівлі Молодіжного центру

Спільне засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі у будівлі Молодіжного центру та робочої групи з питань відновлення та проведення робіт із реконструкції будівлі Молодіжного центру

23 липня у конференц-залі міської ради відбулося спільне засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі у будівлі Молодіжного центру та робочої групи з питань відновлення та проведення робіт із реконструкції будівлі Молодіжного центру. Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступник міського голови Оксана Гвозденко, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук та голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та екології Віталій Табалюк, а також члени комісії та робочої групи.
Згідно з повідомленням слідчого Новоград-Волинського відділу поліції головного управління Національної поліції в Житомирській області, судовим експертом на місці пожежі відібрано всі необхідні зразки для проведення ним експертизи, і експерту більше немає необхідності проводити повторний огляд місця пожежі. Тож, є дозвіл на проведення робіт із ліквідації наслідків пожежі з подальшою відбудовою приміщення будівлі міського Молодіжного центру.
Отож, буде заключено договір із комунальним підприємством «Новоград-Волинськжитлосервіс» для виконання робіт із ліквідації пожежі. Щоправда, два орендарі приміщень міського Молодіжного центру поки не погоджують початок робіт, посилаючись на можливість залучення незалежних експертів. Тим часом члени комісії та робочої групи, а також чатина орендарів приміщень міського Молодіжного центру наголошують на необхідності якнайшвидше розпочати роботи із відновлення будівлі, щоб недопустити руйнації перекриття між першим та другим поверхом, внаслідок впливу атмосферних опадів.
Наразі завершується конкурс на визначення проектанта, який розробить проектно-кошторисну документацію для накриття даху будівлі. Між тим, загалом у будівлі Молодіжного центру не буде серйозних конструктивних змін — планується зберегти звичний для новоград-волинців вигляд фасаду.
Найголовніше завдання на найближчий час: накрити будівлю міського Молодіжного центру дахом, а також «законсервувати» стіни задля збереження цілісності будівлі.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради