У десятці кращих шкіл Житомирщини — новоградські ліцей №11 та ЗОШ №2

У десятці кращих шкіл Житомирщини — новоградські ліцей №11 та ЗОШ №2

Випускники 2018 року ЗОШ №2На сайті «Освіта.ua» 29 серпня оприлюднено рейтинг шкіл України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл у 2018 році, згідно з даними Українського центру оцінювання якості освіти.
Приємно, що у десятці кращих шкіл області — навчальні заклади нашого міста: колегіум (тепер — ліцей №11) посів 5 місце, ЗОШ І-ІІІ ст. №2 — на 8 сходинці. На першому місці у рейтингу Житомирщини — Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2.
Ліцей №1 (донедавна — «Гімназія ім.Лесі Українки») за результатами ЗНО — на 12 місці, ліцей №4 (спеціалізована школа I-III ст. №4) — 28 місце. У рейтингу взяли участь 405 загальноосвітніх закладів Житомирщини.
Загалом, до першої десятки рейтингу-2018 потрапили шість навчальних закладів Києва, два навчальні заклади з Дніпра та по одному — зі Львова та Харкова. Крім основного рейтингу українських шкіл, також опубліковані рейтинги шкіл усіх обласних центрів та областей України, а також рейтинги шкіл за окремими предметами зовнішнього незалежного оцінювання.
Лідером рейтингу серед областей за результатами ЗНО серед областей стала Львівська область. Друге і третє місце — Черкаська та Київська області. Гарні результати тестування отримали також випускники навчальних закладів Тернопільської, Харківської та Сумської областей.
Серед обласних центрів перше місце посів Київ, на третій та другій сходинках розташувалися Львів та Тернопіль. Серед лідерів також — Рівне, Черкаси та Луцьк.
Найгірше склали зовнішнє незалежне оцінювання випускники Чернівецької та Закарпатської областей, а також Миколаєва та Чернівців.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК