Тепер зуби можна лікувати уві сні!

Тепер зуби можна лікувати уві сні!

Лікування під медикаментозним сном — таке у Новограді впроваджує стоматологія «Дентал-клінік», що на Гоголя, 15 (район ЗОШ №9). Мешканцям багатьох обласних центрів досі про таке доводиться лише мріяти, або ж бачити подібні ноу-хау, хіба що, у телепрограмах про пластичні операції. Зокрема, під час операцій відомого пластичного хірурга зі столиці Ростислава Валіхновського. Новограду пощастило більше — відома у Європі та світі медична практика дісталася й до нашого міста. Які складні хірургічні завдання дозволяє вирішувати лікування під медикаментозним сном, — розповів власник стоматологічної клініки Олег ШЕВЧУК:
— Нову послугу надаватиме відомий у медичній галузі спеціаліст —лікар-анестезіолог Павло Сільковський. Працює він у Рівненській дитячій лікарні, викладає семінари та курси з анестезіології, до нас приїжджатиме на роботу.У складі міжнародних місій лікар надавав медичну допомогу у Мексиці, Кенії, на Гаїті, у тому числі — після руйнівного землетрусу у 2010 році, під час епідемії холери. Павло Миколайович є одним зі співавторів наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про відкриті реанімації».
Седація, яку використовує лікар, запозичена в Америці. Йдеться про нешкідливий газ, на відміну від наркозу, який пацієнт вдихає у стоматологічному кріслі та засинає. Під час лікування зубів сняться сни, а процедура відбувається зовсім безболісно.
Маніпуляцію застосовують у будь-яких випадках: коли пацієнт, наприклад, боїться стоматолога, або коли є тяжкі захворювання (наприклад, ДЦП чи психічні розлади) тощо. Людям пропонують поспати, щоб отримати голлівудську усмішку без жодних нервувань від візиту.
— Це дуже зручно, — розповідає стоматолог Олег Шевчук. — Таким чином можна повністю пролікувати усю ротову порожнину: наростити чи видалити зуби, поставити імпланти, виконати будь-які складні роботи. Багато лікарів вже відмовляються від анестезії на користь седації.
Коштує процедура 4 тисячі гривень (перша година лікування), кожна наступна — 1 тисяча. Медики переконують, що це того варто.
Клієнтам не потрібно їхати у Рівне, де аналогічна ціна, витрачаючись на дорогу. У Житомирі таку медичну послугу досі не надає жодна стоматологія, а у столичних клініках маніпуляція коштує від 8 до 16 тисяч.
— Нашим пацієнтам немає за що хвилюватися — ми відкрили ліцензію МОЗ України, процедура ліцензована. Напередодні пацієнт має здати аналіз крові, якщо є похибки зі здоров’ям, то лікар призначить медичну підготовку. Лише у крайніх випадках є протипоказання, з цього приводу надаються консультації.
У клініці на Гоголя,15 збільшили лікувальну площу, придбали два нових стоматологічних крісла, облаштували новий окремий рентген-кабінет.
Роблять також акцент на дитячому прийомі — для цього ігровий куточок дообладнали ігровою приставкою, щоб для дітей похід до стоматолога та очікування прийому у клініці було цікавим.
— Ми також придбали нове обладнання фірми «Філіпс» — одну з кращих відбілюючих систем, що не пошкоджує зубну емаль і чутливість, відбілюючи зуби. 3,5 тисячі коштує ця процедура, яка є поширеною у клініках Європи і світу. Мені подобається привозити нове у Новоград, впроваджувати нове у місцеву стоматологію, відрізнятися від інших міст кращими, сучаснішими послугами. На роботу залучаю лише авторитетних спеціалістів із досвідом, — запевнив власник клініки Олег Шевчук.
Юлія КЛИМЧУК