Заступник міського голови здійснила об’їзд закладів освіти міста

Заступник міського голови здійснила об’їзд закладів освіти міста

11 вересня заступник міського голови Оксана Гвозденко ознайомилась із організацією харчування дітей у школах приватними підприємцями. Цього дня Оксана Василівна відвідала чотири навчальні заклади міста.
Нагадаємо, рішенням Новоград-Волинської міської ради на початку 2018 року було започатковано пілотний проект щодо організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти приватними суб’єктами господарювання — переможцями відкритих торгів на закупівлю надання послуг з організації харчування.
За три місяці експеримент щодо надання послуг харчування учням у закладах загальної середньої освіти приватними суб’єктами господарювання показав свою ефективність. Значно зросла якість сніданків та обідів у школах, збільшено асортимент страв. Що також важливо: спостерігається значна економія коштів міського бюджету. Суб’єкти господарювання отримали в безоплатне користування приміщення харчоблоків, сплачують відрахування за надання комунальних послуг, за невелику плату беруть в оренду технічні прилади, що розташовані на території харчоблоків. У замін від підприємців очікується надання послуг із харчування дітей на значно якіснішому рівні.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко здійснила огляд їдалень ЗОШ №3, ЗОШ №7, ЗОШ №8 та ліцею №11 із метою оцінки реального стану впровадження нової системи харчування дітей. Оксана Василівна ознайомилась із меню кожної їдальні та надала низку рекомендацій приватним підприємцям. Основною з них було урізноманітнення меню. На що приватні підприємці повідомили, що асортимент страв поступово збільшуватиметься.
Варто зауважити, що всі продукти, з яких готують сніданки та обіди, мають сертифікати якості. І, як стало відомо, управління освіти і науки міської ради створює постійну діючу комісію з вивчення стану забезпечення і дотримання технологічного процесу та норм закладки сировини і продуктів при приготуванні їжі, виконання діючого санітарно-гігієнічного та протиепідемічного забезпечення у частині організації та забезпечення харчування дітей у загальноосвітніх закладах міста.
Варто відмітити охайний стан їдалень та порядок у залах для харчування шкіл №7, №8 та ліцею №11.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради