Партія «Основа» на праймеріз вибрала Сергія Таруту кандидатом у Президенти

Партія «Основа» на праймеріз вибрала Сергія Таруту кандидатом у Президенти

22 вересня у Києві пройшов з’їзд партії «Основа» за участю делегатів з усієї країни. У з’їзді також взяла участь делегація від Новограда-Волинського — голова міської організації партії «Основа» Фрегер Г.Й. та член політради Цимбалюк Є.Ю. Під час формування робочих органів з’їзду Фрегера Геннадія Йосиповича було обрано головою мандатної комісії з’їзду та уповноважено після вступного слова голови партії відкрити з’їзд.
На порядок денний було винесено рішення про затвердження нової програми партії, а також вибори кандидата від партії «Основа» на майбутніх у 2019 році виборах Президента України.
У форматі «круглого столу» обговорювали розробки програми партії і представили перший документ — платформу «Наша основа». Головними цілями розвитку країни партія визначила: безпеку України, її економічний розвиток, використання геополітичного положення України як моста між Європою та Азією, стимулювання розвитку технологій і підвищення якості життя громадян.
Так, за підсумками праймеріз, 96% учасників висловилися «за» участь партії «Основа» в чергових виборах Президента України. У той же час, 87% партійців в якості кандидата від політичної партії «Основа» на президентських виборах бачать одного з її лідерів, народного депутата України Сергія Таруту.
«Я вдячний партії за підтримку моєї кандидатури. Ми в партії «Основа» визначаємо для себе завдання повернути повагу до людської праці — через гідні зарплати. Ми повинні повернути повагу до наших пенсіонерів — через гідні пенсії і медицину. Ми повинні повернути повагу до тих, хто вчиться, — забезпечити їм гідну роботу після навчання в університеті. Ми повинні повернути повагу кожній людині. Ми повинні повернути повагу держави до громадян, а громадян — до держави. Але для цього нам треба буде побудувати таку державу, яку будуть поважати», — заявив Сергій Тарута, коментуючи своє призначення.
Також Сергій Тарута зазначив, що бюджет країни латають, штопають, а він тріщить. На латки влада позичає валюту у кредиторів. Причому, Україна бере зараз дорогі кредити, щоб розрахуватися за попередні, більш дешеві.

Те, що проектом бюджету України на 2019 рік передбачається підвищення мінімальної зарплати і перерахунок пенсій, це добре. Але з такими інфляцією, тарифами і курсом долара добробут народу не покращиться. У людей забирають набагато більше, ніж дають. А дають, на жаль, крихти. Підвищення соціальних стандартів має бути набагато вище. Якщо не підняти в Україні пенсії до 10-15 тисяч гривень, а зарплати — до 20-30 тисяч гривень, то Україна дуже ризикує перетворитися у вкрай бідну, нещасну і покинуту мільйонами мігрантів країну, — підсумував Сергій Олексійович.
Сергій ПЕТРЕНКО