ТРАГІЧНІ ЗАКЛАДИНИ

ТРАГІЧНІ ЗАКЛАДИНИ

7 квітня, близько 24 год., у напрямку Новоград-Волинський-Баранівка, на перехресті з дорогою на с.Киянка, водій автомобіля ВАЗ 2102 скоїв наїзд на 16-річного хлопця, жителя
с.Кикова, який лежав посередині проїжджої частини. Від отриманих тілесних ушкоджень неповнолітній помер на місці ДТП.
За декілька годин до трагедії неповнолітній разом з друзями-однолітками відпочивали у місцевому садку. Але і тут не обійшлося без алкоголю. На компанію з п’яти підлітків один із хлопців приніс з дому 1 л. самогону. По дорозі додому зайшла мова про святкування Великодня та збір грошей. У 16-річного Ю. 50 грн., які мав здати кожен, не було, так як він проживає у багатодітній сім’ї, мати ніде не працює. Хлопець запропонував побитися об заклад на 50 грн., що він ляже посередині дороги, і авто, що їхатиме, його об’їде. В цей час на дорозі з’явилася машина. Не дочекавшись згоди друзів, Ю. вибіг та ліг посередині дороги. За словами водія, проїжджаючи перехрестя з дорогою на с.Киянка, він помітив на узбіччі людей і відчув, що наїхав на якийсь предмет, та зупинятися не став. Додому йому лишалось доїхати якихось метрів 500. Коли 45-річний чоловік біля будинку вийшов з авто, почув, як з перехрестя лунають крики. Він сів у машину та поїхав до перехрестя...
Проти водія порушено кримінальну справу за ст.286 ч.2 Кримінального Кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати ТЗ на строк до 3 р. або без такого. Ведеться слідство.
13 квітня, близько 23.05, на автодорозі Корець-Повчино Нов-Волинського р-ну, водій автомобіля Мерседес, мешканець Рівненської обл., 1965 р.н., рухаючись у напрямку м.Корець, здійснив наїзд на пішохода, мешканця с.Весняне Корецького р-ну, 1969 р.н. Унаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.
19 квітня, близько 22.30, водій автомобіля ВАЗ-21061 на 1 км. дороги, між смт. Городниця та с.Лучиця, не впорався з керуванням та виїхав за межі проїжджої частини, де автомобіль перекинувся. 44-річного чоловіка зі струсом головного мозку та переломом ребер каретою швидкої допомоги було доставлено до лікарні.
Віктор ВАСИЛЮК, командир 3-го взводу роти ДПС майор міліції