«ІНФЛЯЦІЯ ЗВОДИТЬ НАНІВЕЦЬ ЗРОСТАННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»

«ІНФЛЯЦІЯ ЗВОДИТЬ НАНІВЕЦЬ ЗРОСТАННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»

\"«ІНФЛЯЦІЯ(Закінчення інтерв’ю з міським головою М.П.Боровцем. Початок у №29)
— Що нового в будівельній галузі?
— Практично завершено генеральний план забудови Новограда-Волинського. Місто інтенсивно розбудовується. В цьому році очікуємо здачі близько тисячі індивідуальних будинків. Наступного місяця почнуть втілюватися в життя чотири проекти будівництва багатоповерхівок у мікрорайоні «Морське». А по фонду молодіжного кредитування вже розпочате будівництво по вулиці Тимошенка.
Все більш актуальними стають «земельні» питання, через зростання попиту громадян на земельні ділянки. Хочу зазначити, що всі ці питання розглядаються винятково сесією міської ради. А щодо виділення земельних ділянок, то їх надаватимуть виключно новоград-волинцям, хоча надходить багато прохань і від іногородніх громадян.
— Наскільки інтенсивно втілюються в життя реформи в житлово-комунальному господарстві?
— Нині інтенсивно проводиться грунтовне реформування системи обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Створюються ОСББ, які вже дуже добре себе зарекомендували. Влада також всіляко підтримує такі об’єднання. Прикладом тому може бути будинок по Червоноармійській, 24, де зроблено капітальний ремонт і проведено каналізацію. Влада підтримує ініціативи громадян, беручи в них коштами дольову участь. Так, вже проводять каналізацію по вулиці Олейнікова, роблять проект з облаштування прилеглих територій у мікрорайоні «Світанок» та на багатьох інших об’єктах.
— Чи вдасться вирішити проблему КЕЧі?
— Мене, як міського голову, не можуть не хвилювати проблеми КЕЧ, хоча безпосереднього підпорядкування міській владі ця структура не має. Але проблеми КЕЧі створюють ряд причин, які виходять від громадян, котрі проживають у цьому мікрорайоні – населення заборгувало КЕЧі 200 тисяч гривень за надані комунальні послуги. Тож, це будинкоуправління доведене до банкрутства. До мене прийшла ініціативна група від мешканців мікрорайону і попросила вжити заходів. Бо система обслуговування цього житлового масиву повністю паралізована. Тож я змушений був видати розпорядження, згідно якого, за умови несплати боргу, від квартир боржників будуть відключати електроенергію. Розумію, що це непопулярний захід, але іншого вирішення цієї проблеми поки що не бачу.
— Чи задоволені ви особисто, як міський голова, благоустроєм Новограда-Волинського?
— Мушу зазначити, що багато робіт виконано з благоустрою міста. Це питання неодноразово розглядалося на засіданнях виконавчого комітету, проводилися наради з керівниками підприємств, установ, організацій. Місто помітно стало кращим, чистішим. На жаль, поки ще остаточно не вирішено питання із сміттєзбиральними пунктами біля багатоквартирних будинків, що пов’язано із реформуванням комунальних підприємств. Але за якийсь час і це питання буде вирішене.
Маємо на меті також втілити в життя два грандіозних проекти: каналізування південно-західної частини міста та будівництво нової станції очищення води. Питання якісної води залишається проблемним, тому докладатимемо всіх зусиль для його вирішення.
Інтенсивно впроваджується в життя програма «Околиці міста» — цьогоріч на ремонт доріг освоєно 2,5 млн. грн. І це при тому, що майже не ремонтували центральних вулиць, а, насамперед, звернули увагу на околиці. Разом з тим ще багато робіт попереду, будемо приступати до них по мірі надходження коштів.
Записала Лариса ЛУК’ЯНЕЦЬ
Фото Віктора ТИМОЩУКА