Передвиборна програма кандидата у народні депутати України в одномандатному окрузі №65 Весельського Віктора Леонідовича

Передвиборна програма кандидата у народні депутати України в одномандатному окрузі №65 Весельського Віктора Леонідовича

\"ПередвиборнаСОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ, ДОСТУПНА МЕДИЦИНА ТА ВІДПОВІДАЛЬНА ВЛАДА
«Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Саме ці, задекларовані у статті 3 Конституції України, принципи відповідають моїм життєвим та політичним переконанням.
Як кандидат у народні депутати України вважаю, що мої знання дадуть змогу розробляти ті законодавчі акти, які забезпечать прогрес в галузі охорони здоров’я, соціальній, економічній сферах та будуть спрямовані на покращання життя простих українців.
Більшу частину свого життя я присвятив медицині, тому знаю її систему, сильні та слабкі сторони зсередини. У цьому напрямку моїми завданнями на наступні п’ять років будуть: робота над запровадженням обов’язкової бюджетно-страхової медицини; підвищення рівня профілактичної медицини; запровадження щорічного обов’язкового безкоштовного медичного обстеження; забезпечення першочергового фінансування лікування хвороб, які призводять до інвалідизації (онкологія, інсульти, інфаркти, цукровий діабет тощо); повернення престижу професії медика; створення належних умов праці, за яких молоді спеціалісти медичної галузі та інших професій не будуть виїжджати до інших країн; забезпечення лікувально-профілактичних закладів сучасним медичним обладнанням, фінансування медичної сфери на рівні від 5% ВВП; доступ до ефективних лікарських засобів соціально незахищених верств населення, а також створення передумов для зниження вартості препаратів та розвитку медицини в об’єднаних територіальних громадах.
Для покращання діяльності системи охорони здоров’я наполягатиму на реалізації наступних кроків:

  • визначення на законодавчому рівні чіткого переліку гарантованих державою послуг з охорони здоров’я;

  • введення механізму цільового використання акцизних зборів на шкідливі для здоров’я продукти на потреби охорони здоров’я;

  • розвитку соціального партнерства між державою та представниками приватної медицини, пропонуватиму їх залучення до соціальних програм;

  • відновлення справедливої конкуренції між комунальними, державними та приватними аптеками в ціновій політиці.


Першочерговим обов’язком держави є захист життя військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, які в нелегких боях відстоюють незалежність України та її народу. Тож, вважаю за доцільне підвищення статусу та соціального і медичного захисту військовослужбовців і членів їх сімей.
Також буду відстоювати суспільно-важливі питання щодо запровадження практики прямого народовладдя, запровадження системи голосування з відкритими списками; зняття депутатської недоторканності; обмеження перебування депутата у парламенті до двох каденцій.
Не менш важливим вважаю спрямування зусиль на запровадження мораторію щодо підвищення тарифів до досягнення достойного рівня життя, забезпечення гідної оплати праці, підвищення мінімального розміру пенсійного забезпечення, виконання державних програм забезпечення доступним житлом, посилення відповідальності за уникнення від виконання батьківських обов’язків, створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю.
У своїй законотворчій діяльності вбачаю доцільним продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель, надання переваги веденню органічного землеробства з метою збереження водних і лісових ресурсів держави та сприяння здоров’ю нації.
Крім того, пропонуватиму зупинити неконтрольовану вирубку лісів та забруднення водойм, посиливши кримінальну відповідальність за знищення навколишнього середовища.
Впевнений, разом ми зможемо досягти намічених цілей та отримати реальні результати в підвищенні добробуту і забезпеченні гідного рівня життя населення України.
З вдячністю і повагою прийму Ваш вибір.