Жінки — агенти змін: участь у столичному саміті

Жінки — агенти змін: участь у столичному саміті

3 жовтня в м.Києві відбувся щорічний «Kyiv Global Summit: Women. Peace. Security-2019» — жінки — агенти змін. У фокусі саміту було розглянуто питання жіночого лідерства, розширення можливостей жінок у політичному, економічному, громадському житті та посилення їх участі в миротворчих процесах.
Захід зібрав понад 900 українських і зарубіжних гостей. Спікерами «Kyiv Global Summit» виступили іноземні гості, представники міжнародних організацій та місій, народні депутати, лідери громадських організацій, експерти та правозахисники.
Для спеціальних виступів було запрошено першого Президента України Леоніда Кравчука, голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, громадського діяча та соціального підприємця Маргариту Січкар, Народну артистку України Ніну Матвієнко та ін.
Участь у саміті взяла делегація Новоград-Волинської міської ради під головуванням директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілії Хрущ, у складі депутата міської ради Тетяни Рудик, начальника відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради Оксани Талько, провідного спеціаліста управління освіти і науки міської ради Руслани Жданюк, директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради Ольги Гудзь.
На трьох панельних дискусіях обговорили вирішальну роль жінок у дипломатичних переговорах, в умовах конфліктів і відновлення миру, а також запропонували механізми розширення участі жінок у політиці та органах влади.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради