У Майстрові відкрили оновлений пам’ятник загиблим у роки Другої світової війни

11 жовтня в с.Майстрові відбулося відкриття оновленого пам’ятника на братській могилі воїнів Другої світової війни. Його реконструкцію провели напередодні відзначення Дня захисника України. У братській могилі поховано 32 воїни. На жаль, імена 27 із них досі не відомі.
На урочистості зібралися керівництво Новоград-Волинської міської ОТГ, військовослужбовці, громадськість села.
Із визначною подією присутніх привітав секретар Новоград-Волинської міської ради Василь Остапчук, зазначивши, що реконструкція пам’ятника воїнам, загиблим при визволенні села, — важлива подія, гарний патріотичний урок для молодого покоління. А також висловив слова вдячності ветеранам за визволення держави, за звитяжну працю — трудівникам тилу та всім, хто брав участь у реалізації проекту реконструкції. «Нехай же цей монумент і надалі буде для нас щоденним нагадуванням про мужність та звитягу українського солдата. Адже подвиг воїнів-захисників — безсмертний, пам’ять про нього — вічна, а вдячність народу — безмежна», — підкреслив Василь Іванович.
Почесне право відкрити пам’ятник на братській могилі було надано голові міської організації ветеранів Василю Парфьонову та племінниці Героя Радянського Союзу Полянського Івана Степановича, який загинув під час Другої світової війни, — Людмилі Швидюк.
Учасники мітингу схилили голови у хвилині мовчання, вклонилися пам’яті полеглих і поклали квіти до братської могили.
Пісню «Степом, степом» виконала Ганна Плюсніна (концертмейстер — заслужений працівник культури України Микола Куркач). Проникливі рядки віршів патріотичної тематики продекламували учні Майстрівської школи.