ФК «Звягель» — чемпіон області! Золотий дубль — вперше в руках новоградської команди

ФК «Звягель» — чемпіон області! Золотий дубль — вперше в руках новоградської команди

\"ФКЯкщо не цього року, то коли? Таким питанням уболівальники «Звягеля» впродовж сезону прозоро натякали, що обласне чемпіонство має бути в Новограді. Від початку сезону «Звягель» узяв переможний хід, улітку завоювавши кубок області, проте у другому колі трішки пригальмував. Декілька необов’язкових нічиїх відклали чемпіонське питання на останній тур, що відбувся 12 жовтня.
Причому, у більш виграшному становищі перебував коростенський «Мал», який випереджав «Звягель» на одне очко. Проте «Малу» потрібно було перемагати в гостях амбітне «Полісся» зі Ставків. А на «Звягель» чекав виїзд до значно слабшого суперника.
Свої чемпіонські претензії звягельчани оформили в перемогу в заключному турі з рахунком 5:1 над командою «Арсенал-ДЛГ» (Овруч). Голами відзначилися С.Слюсар (двічі), А.Гороницький (двічі) та А.Бусленко.
Тим часом «Мал» програв. «Полісся» зі Ставків у компенсований арбітром час перекреслило сподівання коростенців — 1:0.
Серед новоградських уболівальників та в штабі ФК «Звягель» переконані, що чемпіонство — справедливе і заслужене.
ФК «Звягель» на своїй сторінці у Фейсбуці навів на підтвердження переконливу статистику.
«Звягель» — одна з двох команд, яка має в активі найбільше перемог (11); єдина команда, що за сезон не програла жодного матчу; команда, що забила в сезоні найбільше м’ячів (58);
команда, що найменше в сезоні пропустила (11); команда, що має найкращу різницю забитих та пропущених м’ячів (+47); команда, що за сумою двох матчів переграла всіх суперників, крім срібного призера ФК «Мал», з яким двічі зіграли унічию з однаковим рахунком 1:1.
«Звягель» має у своєму складі двох кращих бомбардирів чемпіонату (Роман Гусак — 16, Сергій Слюсар — 11 м’ячів).
На домашні матчі «Звягеля», попри платний вхід, приходило найбільше вболівальників (у середньому — 425 за матч). На виїзних матчах «Звягель» підтримувати по декілька десятків фанів.
Із нагоди успішного завершення сезону у вівторок, 15 жовтня, рада засновників клубу та представники органів місцевого самоврядування провели зустріч із пресою.
Президент «Звягеля» Степан Нусбаум зазначив, що сезон видався надзвичайно важким, оскільки всі в клубі працювали на результат. Це вимагало відповідальності як на полі, так і при підготовці та організації матчів. Було висловлено подяку дирекції стадіону «Авангард» за якісну підготовку стадіону та стан газону.
Тренер «Звягеля» Руслан Скидан привітав футбольну спільноту Новограда із золотим дублем. «Для міста — це велике свято», — зазначив він. Принагідно нагадаємо, що до цього чемпіоном області з футболу ставав ФК «Звягель-750». Було це у 2010 році. Але золотий дубль у виконанні новоградців — перший.
Член ради засновників клубу Сергій Портянко підкреслив, що успіх став можливий завдяки злагодженій співпраці міської ради, міськвиконкому та меценатів.
Загальний бюджет ФК «Звягель» у цьому сезоні склав близько 1,8 млн грн. Із них третю частину (625 тис. грн) профінансували з міського бюджету. Для порівняння, у минулому році бюджетний вклад становив 250 тис. грн, — зауважила в.о. міського голови Оксана Гвозденко.
Вона також нагадала, що ГО «Звягель» була створена 23 березня 2016 року. Головними цілями було задекларовано залучення до занять футболом молоді та налагодження зв’язку між ДЮКФП і головною міською командою. Як відповів тренер «Звягеля», у цьому сезоні основний склад команди формували 22 футболісти. Із них — дев’ятеро місцевих, четверо з яких стабільно грали за основу. Загалом же до структури «Звягеля» і «Звягеля-2» залучено 21 місцевого вихованця.
Присутні вшанували пам’ять Віктора Бондарчука, голову правління ФК «Звягель», ініціатора створення клубу, який у червні цього року через проблеми з серцем пішов із життя.
Про завдання на наступний сезон поки мови не велося. Але риторика виступів натякала, що опускати планку в клубі не збираються.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Звягель»