Із початку карантину на Житомирщині поліція виявила близько сотні адмінправопорушень стосовно дітей

Переважна більшість із них стосуються невиконання батьками обов’язків щодо виховання неповнолітніх. Понад десяток підлітків були викриті в розпиванні алкоголю або під час куріння в публічних місцях. У ході профілактичних рейдів поліцейські закликають дорослих бути відповідальними, контролювати дітлахів, дбати про стан здоров’я, дотримуватися передбачених карантином обмежень.
Працівники підрозділів ювенальної превенції поліції регіону проводять попереджувальну роботу як у молодіжному середовищі, так і серед дорослих. Поліцейські разом із представниками соціальних служб відвідують за місцями проживання родини, які перебувають на обліках, і такі, що потрапили в скрутні життєві обставини.
— Ми перевіряємо, як батьки в період карантину дбають про своїх неповнолітніх дітей. Проводимо роз’яснювальну роботу і з малечею, і з дорослими, націлюємо на неухильне дотримання гігієни та розповідаємо про передбачені заборони на особливий період, — розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. — Окрім того, здійснюємо рейди продуктовими торговельними закладами, де наголошуємо продавцям про неприпустимість продажу неповнолітнім особам алкоголю чи тютюну.
У період із 12 березня в ході такої роботи поліцейські задокументували правопорушення та склали 88 адміністративних протоколів. Серед них відносно дорослих: 57 — за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП), 6 — за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП), 3 — за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами (ст.156 КУпАП).
Що ж стосується підлітків, то за вчиненими ними адміністративними порушеннями складені 10 протоколів за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або за появу в громадських місцях у п’яному вигляді (ст.178 КУпАП), 11 — за куріння в заборонених місцях (ст.171-1 КУпАП), та 1 — за дрібне хуліганство.
Шановні громадяни! Правоохоронці закликають кожного бути відповідальним і небайдужим, особливо якщо мова йде про дітей і молодь. У період карантину подбайте про те, щоб ваші діти були зайняті навчальними або іншими корисними справами. Контролюйте, де знаходиться і чим займається ваша дитина. Усвідомте самі всю серйозність загальної ситуації та щодня роз’яснюйте необхідність дотримання визначених обмежень підліткам. Щоразу нагадуйте їм про заходи безпеки.
Відділ комунікації поліції Житомирської області