У ШКОЛАХ МІСТА НЕЗАБАРОМ ВПРОВАДЯТЬ КУРС ДУХОВНОСТІ

У ШКОЛАХ МІСТА НЕЗАБАРОМ ВПРОВАДЯТЬ КУРС ДУХОВНОСТІ

\"У11 червня у Новоград-Волинському колегіумі відбулася Міжрегіональна науково-практична конференція з теми «Виховання дітей та молоді на духовно-моральних цінностях: досвід, проблеми, перспективи».
Була пропозиція впровадити в школах міста курс «Основи християнської етики». В деяких навчальних закладах вже є певні напрацювання у цьому плані, зокрема, у гімназії, ДНЗ №6. Прогнозується, що з часом це буде впроваджено у всіх навчальних закладах.
На цей захід завітало багато представників Острозької Академії, яка має практику і програму в розробленні навчальних посібників і всіх відповідних методик для впровадження цього курсу.
Багато цікавих пропозицій надійшло від працівників навчальних закладів м.Чернівці, де також цю програму вже впроваджено.
На конференції виступив Благочинний Новоград-Волинських приходів отець Стефаній, який сказав, що важливо впроваджувати ці курси і діяти всім спільно — педагогам, батькам і представникам релігійних конфесій. До речі, згаданий курс не буде конфесійним, а його основою стануть загальнолюдські цінності, що базуватимуться на десяти заповідях Біблії.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА