КОЛИ БУДУТЬ «ЛЕСИНІ ДЖЕРЕЛА»?

КОЛИ БУДУТЬ «ЛЕСИНІ ДЖЕРЕЛА»?

Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» проходитиме цього року 22-24 серпня. На першому засіданні організаційного комітету під головуванням міського голови М.П.Боровця розглядався проект програми свята, розроблений відділом культури та туризму міської ради. Протягом трьох днів святкування передбачаються такі традиційні фрагменти як Всеукраїнський конкурс автентичного солоспіву, урочиста хода новоград-волинців та гостей свята від літературно-меморіального музею Лесі Українки до її пам’ятника, мистецько-розважальна програма, «Артмайданчик», «Містечко майстрів». У ході свята проходитимуть свята книги, хореографії та національних культур, концерти учнів музичної школи, Палацу шкільної молоді та шкіл міста, квітковий карнавал, «Звягельські розваги».
Важко уявити «Лесині джерела» без святкового феєрверку та великого вечірнього концерту. Новоград-волинці та гості зможуть насолодитися виставою Вінницького музично-драматичного театру «Лісова пісня». Останні роки все більше жителів міста у дні «Лесиних джерел» виходять у вишиванках. Цього року організатори свята готують творчу акцію «Поліська вишиванка», у ході якої необхідно буде не тільки продемонструвати свою вишиту сорочку, а й показати свої знання української культури та етнографії. Майстри архітектури та скульптури запрошуються до участі у виставці паркових скульптурних форм, де знайдеться місце і героям творів Лесі Українки і виробам з природних матеріалів, які згодом можуть прикрасити міські парки та сквери.
Місцеві фотохудожники зможуть продемонструвати свої професійні здібності та любов до рідного міста на виставці фотографій «Чарівні миттєвості Новограда-Волинського».
24 серпня у День незалежності України святкуватимемо День міста, в ході якого місцеві підприємці матимуть змогу презентувати себе і свою продукцію, запропонувати її рекламу. Друга половина цього дня буде присвячена демонстрації спортивних досягнень новоград-волинців. У День міста планується презентувати Книгу рекордів міста. Оргкомітет чекає від новоград-волинців пропозицій щодо номінацій до Книги. Представники підприємств громадського харчування запрошуються до виставки-конкурсу «Звягельський торт».
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради