Юлія ТИМОШЕНКО: «Розпродаж землі — неконституційний, це розуміє навіть влада, яка його протягувала»

Юлія ТИМОШЕНКО: «Розпродаж землі — неконституційний, це розуміє навіть влада, яка його протягувала»

Президент, його команда та лобісти, які протягнули закон про розпродаж сільськогосподарської землі, свідомо пішли на порушення закону, аби зірвати засідання Конституційного суду.
Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами першого засідання Конституційного суду України щодо незаконності відкриття ринку землі.

«Сьогодні замість розгляду справи в Конституційному суді, по суті, ми побачили одну очевидну річ — президенти в країні змінюються, а шахрайські прийоми залишаються такими, як були всі часи. Для того, щоб зірвати сьогодні засідання Конституційного суду, два представники президента «випадково» не змогли з’явитися на це засідання», — обурилася Юлія Тимошенко.
Вона переконана: такі збіги — не випадковість, це — грубе, без особливого політичного прикриття, перешкоджання правосуддю стосовно зупинки продажу сільськогосподарської землі.
«Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за перешкоджання правосуддю. Очевидно, що президент, його команда та лобісти, які протягнули закон про розпродаж землі, пішли прямо на порушення закону України для того, щоб зірвати засідання суду», — зауважила лідер «Батьківщини».
«Такі дії означають, що всі причетні до протягування документа, розуміють, що закон неконституційний, що процедури, які супроводжували його ухвалення, є незаконними, й вони точно знають: якщо буде неупереджений, об’єктивний розгляд справи в суді, цей закон має всі підстави бути визнаним неконституційним», — додала Юлія Тимошенко.
Боротьба за збереження української землі, переконана лідер «Батьківщини», сьогодні вступає в рішучий етап, і зараз є реальна можливість скасувати закон про розпродаж.
«Я хочу вірити, що Конституційний суд, який зараз, крок за кроком, на мій погляд, стає реально незалежним конституційним судом, дасть можливість почути всім убивчі аргументи, що сьогодні роблять з Україною в напрямку продажу сільськогосподарської землі», — наголосила Юлія Тимошенко.
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ТА СПІВРОБІТНИЦТВО З НАЦІОНАЛЬНИМИ АГРАРНИМИ АСОЦІАЦІЯМИ
Команда «Батьківщини» уклала з аграрними та фермерськими асоціаціями України Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво заради збереження і розвитку агросектору. Сторони домовилися сформувати й представити фахову команду, розробити стратегію розвитку сільського господарства та зробити все можливе, аби Україна увійшла в перелік кращих аграрних країн світу.
«Батьківщина» з аграрними асоціаціями вже давно працює як команда однодумців, бо ми з вами однаково бачимо розвиток аграрного сектору України. Ми переконані, що українська земля мусить використовуватися на благо українського народу. Але, на жаль, президент та його монобільшість роблять сьогодні кроки, діаметрально протилежні національним інтересам України в аграрному секторі», — на цьому наголосила Голова «Батьківщини» під час зустрічі з представниками національних аграрних асоціацій.
Юлія Тимошенко зауважила, що задля захисту та налагодження роботи вітчизняних фермерів та сільгосптоваровиробників треба починати діяти професійно та системно.
«Передусім ми виробимо стратегію, яка відображає всі світові тренд, у тому числі й документи, прийняті ООН, ми вивіримо цю програму з усіма аграріями. Разом із кращими фахівцями країни ми розробимо стратегію відродження нашого сільського господарства, а також сформуємо і представимо фахову команду, спроможну втілити цей план у життя і вивести Україну в перелік кращих аграрних країн світу», — запевнила лідер «Батьківщини».
Вона наголосила, що команда «Батьківщини» була і завжди залишатиметься головною політичною силою, яка захищає інтереси аграріїв та українську землю, яка має належати й служити українцям.
«Ми готові включатися в розробку всіх документів, у підбір фахових кандидатур на керівні посади, необхідного країні міністерства аграрної політики. Ми готові в парламенті й надалі підтримувати аграрний сектор. У той час, коли сьогодні йде такий напалм на аграріїв та проти всього українського, важливо не здаватися. У суспільстві обов’язково мусить бути команда людей, яка розуміє, що роблять із країною й готова стати на захист. Разом — ми сильна команда і будемо й далі робити все необхідне для розвитку аграріїв», — резюмувала Юлія Тимошенко.
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО МАЄ ПРОФЕСІЙНИЙ ПІДХІД ДО РОЗВ’ЯЗАННЯ АКТУАЛЬНИХ ДЛЯ КРАЇНИ ПРОБЛЕМ
Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко традиційно пропонує чіткі та послідовні кроки для покращення життя українців. На відміну від інших політиків, які загралися в нечесні політичні ігри, поливаючи одне одного брудом, вона пропонує конкретні аргументовані й експертно прораховані рішення.
Про це пише політолог Дмитро Корнійчук на своїй Фейсбук-сторінці.
«Поки українські політики, нездатні генерувати жодних конкретних рішень для поліпшення життя в країні, приховують свою непрофесійність потоками взаємних звинувачень, лідер опозиції Юлія Тимошенко традиційно пропонує чіткі та послідовні кроки. Збільшення рейтингу «Батьківщини» свідчить про те, що люди готові голосувати за партію Тимошенко, розуміючи високий рівень професіоналізму й компетентності лідера», — вважає експерт.
У своєму дописі політолог аналізує виступ лідера «Батьківщини» в останній програмі «Право на владу» і доходить висновку, що Юлія Тимошенко має комплексний підхід до налагодження роботи медичної системи, а також наполягає на посиленні розвитку медичної науки загалом.
«Ковід показав, що практично всі країни світу, включаючи Україну, виявилися нездатні протистояти бактеріологічним загрозам, тому необхідно змінювати кардинально систему медицини і суттєво посилити науку», — цитує лідера «Батьківщини» експерт.
Дмитро Корнійчук поділяє думку, озвучену Юлією Тимошенко, щодо важливості місцевих виборів 25 жовтня і вважає їх вироком для чинної влади.
«З виконанням всіх норм соціальної дистанції вибори проводити безпечно. Важливість цих виборів — у тому, що люди повинні не дозволити віддати всі місцеві ресурси до рук непрофесіоналів і ставлеників місцевих «царьків». Також місцеві вибори стануть референдумом з оцінки півторарічної діяльності президента Зеленського і реально покажуть, що практично вся країна не підтримує його дії. І саме місцеві вибори покликані привести в місцеві органи влади професіоналів, які у всіх регіонах країни скажуть чітке «ні!» тому, що робить президент», — написав політолог.
Нагадаємо, високий рівень професіоналізму й компетентності Тимошенко та її команди підтверджує останнє опитування групи «Рейтинг», яке показало стабільне зростання рейтингу «Батьківщини» у всіх територіальних громадах, областях і районах країни перед місцевими виборами.
Валентин БОРТНИК