ОСОБЛИВОСТІ ЦЬОГОРІЧНОЇ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ

Цьогорічна вступна кампанія до вузів має певні особливості. По-перше, це можливість використовувати сертифікат незалежного оцінювання знань за минулі роки.
Для абітурієнтів обмежено до 5 кількість навчальних закладів і до трьох — спеціальностей, за якими можна подавати документи на вступ. Виші отримали право допускати до конкурсу абітурієнтів з кількістю балів, не меншою за 124, за умови, якщо кількість балів з профільних предметів — не нижче 170. Вперше буде враховуватися середній бал атестата, причому, при розрахунку враховуються округлений до десятих частин бал за 200-бальною шкалою. Абітурієнти, які отримали повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше, отримали право вступати до вузів на заочну форму навчання або за результатами тестування, або, склавши вступні іспити з конкурсних предметів. «Щодо пільговиків, то в поточному році дві речі потрібно знати по пільговиках, — зазначив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.
— По-перше, їм потрібно одразу визначитися, до якого вузу вони бажають вступити як пільговики, адже туди потрібно здавати тільки оригінали документів. По-друге, вузи всіляко намагаються обмежити число пільговиків, але є в умовах вступу норма — випускників-пільговиків має бути не менше 25%». Прийом заяв та документів від вступників на денну форму навчання розпочинається 15 і триватиме до 31 липня. Проте тим, хто буде складати вступні іспити, варто подати документи до 22 липня, адже з 23 і по кінець липня триватимуть вступні екзамени.