ІЗ ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА — НА «ШВИДКІЙ»

ІЗ ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА — НА «ШВИДКІЙ»

змушений був поїхати хлопчина років шести. Допомога медиків йому знадобилася після того, як хлопчак розбив голову, звалившись у дірку на… дитячій гірці. Сталося це не де-небудь, а в самісінькому центрі — на дитячому майданчику, що в Центральному парку.
Власне, здалеку цей майданчик видається цілком ошатним. Якщо ж придивитися, то виявляється ціла низка дефектів — де дощок немає, де цвях стирчить, а де й металевий прут відламався. Словом, поранитися малечі є об що.
Як правило, такі майданчики за кимось закріплені. Приміром, тими, що розташовані в районах багатоповерхової забудови, опікуються ОСББ. Майданчик у Центральному парку, як і сам парк, підвідомчі відділу культури міської ради.
Начальник відділу Людмила Гамма, вислухавши деталі інциденту, пояснила, що, на жаль, відділ культури не має достатньо спеціалістів і ресурсів, аби утримувати в ідеальному стані всі закріплені за ним споруди. У тому числі — й цей майданчик.
«Коли кілька років тому у Парку встановили ці гойдалки й гірки, мене просто поставили перед фактом, що об’єкт передають на баланс відділу культури», — розповіла Людмила Гамма.
Втім, є надія, що невдовзі згаданий майданчик таки стане безпечнішим для дітвори. Заввідділом культури міської ради пообіцяла, що буде проведено обстеження гойдалок. Після чого влада постарається знайти кошти, щоб усунути виявлені недоліки.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА