9 ЛЮТОГО — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СТОМАТОЛОГА

Новоград-Волинське стоматологічне медичне об'єднання являє собою сучасний комплекс надання стоматологічної допомоги, яка надається стоматологічним та зубопротезним відділеннями (включаючи і ортодонтичну допомогу усунення зубо-щелепових аномалій у дітей). Працює постійно бригада лікарів-стоматологів у військкоматі, до речі, четвертий рік у нас 100-відсоткова санація призовників. Обслуговуємо виклики на дому (нетранспортабельних хворих), у вихідні та святкові дні, нічний час стоматологічну допомогу населенню надають ургентні лікарі-стоматологи. Наші лікарі працюють практично у всіх школах міста, діти школи-інтернату, шкіл №8, 9 лікуються у стоматологічному відділенні згідно графіка та за домовленістю з керівництвом шкіл. У селах району функціонує 20 стоматологічних кабінетів.
Колектив у нас висококваліфікований та є одним із найбільших серед стоматологічних закладів області. Стоматологічну допомогу мешканцям міста та району надає 32 лікаря-стоматолога та 23 зубних лікаря, з них мають вищу кваліфікаційну категорію — 8, першу — 7, другу — 26. Високопрофесійні у нас медичні сестри, молодший медичний персонал.
Незважаючи на велику кількість приватних стоматологічних кабінетів, кількість відвідувань у закладі зростає з кожним роком. Так, за останній рік стоматологічну допомогу отримало 115553 чоловік, лікарями хірургами-стоматологами видалено 18057 зубів, зроблено 314 операцій.
За останні роки оновлювалась матеріально-технічна база і, навіть, на початку цього року, незважаючи на дуже обмежене фінансування, за сприянням міського голови Володимира Івановича Загривого, ми придбали дентальний ­рентгенапарат.
Стоматологія — галузь медицини, що постійно розвивається та удосконалюється, ми теж намагаємося не відставати від часу — впроваджуємо нові технології, матеріали та обладнання.
9 лютого — Всесвітній день стоматолога, і я з великим задоволенням хочу привітати всіх колег із цим святом. Хай нас завжди супроводжує успіх, натхнення та впевненість у своїх силах, а всім пацієнтам бажаю міцного здоров'я, щастя та родинного тепла.
Г.КРАСІЧКОВА, головний лікар Новоград-Волинського міськрайонного стоматологічного медичного об'єднання