ЧЕМПІОНИ ІЗ ЗАПАСОМ МІЦНОСТІ

ЧЕМПІОНИ ІЗ ЗАПАСОМ МІЦНОСТІ

\"ЧЕМПІОНИПерше командне місце з величезним відривом від переслідувачів — збірних Житомира й Олевська — здобули вихованці новоград-волинської школи греко-римської боротьби на чемпіонаті області серед юнаків, що відбувся у Житомирі на минулому тижні. Змагання проводилися у двох вікових групах (1994-95 р.н. і 1996-98 р.н.) і відігравали роль відбірного турніру на всеукраїнські юнацькі ігри.
Всього в активі новоград-волинців — 11 нагород, серед яких 9 — за перші місця. Чемпіонами області стали Богдан Денисюк (вагова категорія 47 кг), Олександр Федотов (53 кг), Денис Тарасюк (59 кг) та Віталій Медведок (85 кг) серед молодших. У старшій віковій групі — Віталій Білоус (50 кг), Дмитро Сахнюк (54 кг), Ярослав Демчук (76 кг), Владислав Ковальчук (85 кг) і Максим Адамчук (100 кг).
У призери турніру пробилися Віталій Євпак (69 кг) — друге місце, та Микола Гончарук (63 кг) — третє.
Один із тренерів команди Андрій Назарчук відзначив, що юнакам вдалося набрати майже максимальну кількість залікових очок, що рахувалися в командний підсумок. До слова, у тренерському штабі зізнаються, що серйозно готувалися до змагань, а відтак — розраховували на чемпіонський результат.
* * *

Одна «бронза» і два четвертих місця — такі підсумки виступу новоград-волинських борців греко-римського стилю на тернопільському турнірі серед кадетів — «Орлятко-2011». Ці змагання, що мають майже півстолітню історію, цього разу зі всеукраїнських еволюціонували до міжнародних. Тож, нашим спортсменам протистояли не тільки борці-співвітчизники — представники понад півтора десятка команд з 11 областей, — а й збірники з Угорщини.
Кращий результат із-поміж новоград-волинців — третє місце учня дев’ятої школи Дениса Тарасюка у категорії 59 кг. Віталій Євпак (69 кг, ЗОШ №2) і Віталій Медведок (85 кг, ЗОШ №8) теж намагалися пробитися до призової трійки, проте змушені були задовольнитися четвертими місцями.
Втім, тренер Ігор Савін вважає, що підсумки турніру — нормальні. «Важко було боротися з хлопцями із Закарпаття, також — із представниками угорської команди, до якої увійшли сильні борці. Хотілося, щоб на таких турнірах було більш об’єктивне суддівство. Той же Євпак міг стати призером, але в деякій мірі «постраждав» через рішення суддів», — прокоментував досягнуті результати тренер.
Олег БРЮХАНОВ