ОФІЦІЙНО

МЕР ВИМАГАЄ ВІД ПРАВООХОРОНЦІВ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Минулого понеділка на робочій нараді із правоохоронцями міський голова у черговий раз наголосив на безкомпромісних вимогах до керівників правоохоронних органів, служби охорони громадського порядку — щодо посилення боротьби, відповідальності за громадський правопорядок та належний благоустрій у місті.
Незважаючи на ці безперервні вимоги В.І.ЗАГРИВОГО, протягом останніх місяців спостерігається бездіяльність тих, хто має забезпечувати в місті порядок. Продовжується буквально безчинство, розгул п’янства, нехлюйства у дворах, громадських місцях і навіть — у центрі міста. Місця для відпочинку — лавочки, дворові затишні місця, що створювалися власними зусиллями та коштами мешканців будинків, — у вечірньо-нічний, і навіть вранішній час захоплюються невгамовними любителями розваг, підігрітих алкоголем. А от з боку охоронців правопорядку відповідні заходи не вживаються. Страждає населення, яке не має змоги спокійно відпочивати. Скарги та претензії з їх боку зростають.
Окрім чергових жорстких вимог, міський голова заявив про свій намір звернутися по допомогу до обласних правоохоронних органів. У найближчий час міською владою буде розглянуто питання про заборону торгівлі у нічний час деякими суб’єктами торгівлі. Саме тих, поблизу яких мають місце безчинство нічних дебоширів. Будуть вживатися й інші суворі кроки, передбачені чинним законодавством України.
НА ПІДТРИМКУ ПРООН ОЧІКУЮТЬ ДВА МІСЬКИХ ПРОЕКТИ
Нещодавно міська влада отримала гарну звістку від наших партнерів — Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що впроваджується Програмою розвитку ООН, які повідомили про участь у реалізації проектів громад. За офіційною інформацією керівника проекту Ірини Скалій, на підтримку від ПРООН можуть розраховувати два новоград-волинських проекти. Це — «Капітальний ремонт школи №4», який ініціювала громадська організація «Спільна мета», за участю батьків та педагогів цієї школи. А також проект «Відновлення джерела питної води по вулиці Водопровідній», ініційований громадською організацією «Мережа навчальних закладів міста Новограда-Волинського». До речі, в Україні відібрано лише 7 таких проектів. Затвердження нашого — єдиного у Житомирській області — надає можливість отримати фінансування на відновлення природних джерел та впровадити їх силами шкільних громад.
Приємно відзначити, що громада нашого міста активізувалася у вирішенні власних проблем, а міська влада всебічно допомагає у залученні власних та міжнародних коштів для сталого розвитку громад.
КАБЕЛЬНЕ МІСЦЕВЕ РАДІО — РЕАЛЬНА ПЕРСПЕКТИВА
8 серпня відбулося громадське обговорення можливості трансляції телевізійними кабельними мережами міста програм І Національного радіоканалу та міських радіоновин. З такою пропозицією на одному із засідань виконавчого комітету міської ради звернувся директор ПП «Мальта» Олександр Каліновський. Реалізація такого проекту дала б можливість місцевим глядачам кабельного телебачення одночасно отримувати ще й радіосигнал за допомогою радіоприймача та спеціального розгалужувача кабелю. Така ідея була підтримана присутніми представниками громадськості міста, адже кількість абонентів проводового радіомовлення щороку скорочується. Наразі Каліновський має звернутися до керівництва ПАТ «Телекому» в Житомирі за дозволом на отримання радіосигналу через свою кабельну мережу. Слід додати, що така практика є досить новою, але її впровадження дало б змогу слухати радіопрограми за допомогою сучасних технологій.
ВЛАДА ВИЗНАЧИЛАСЯ, ЧИМ ДОПОМОГТИ ОСВІТЯНАМ
У рамках ознайомлення із ходом підготовки до нового навчального року міський голова Володимир Загривий відвідав та оглянув ряд дитячих садочків та загальноосвітніх шкіл міста, зустрівся з їх колективами. В ході бесід із керівниками та працівниками навчальних закладів визначилися конкретні завдання щодо фінансово-матеріальної, організаційно-методичної допомоги у зміцненні матеріально-технічної бази освітянських закладів. Підсумки їх підготовки до навчання дітей та школярів будуть розглянуті на міській освітянській конференції, що відбудеться 26 серпня.
ЧИ БУВ ФІКТИВНИЙ ПІДПИС? ВЕДЕТЬСЯ РОЗСЛІДУВАННЯ...
Міський голова Володимир Загривий призначив службове розслідування щодо фіктивного листа та підробки його підпису на ньому на адресу Асоціації аматорського футболу України стосовно міської футбольної команди «Авангард» та фінансування її участі в республіканських змаганнях. Цілком зрозуміло, що винуватця у грубому порушенні чинного законодавства, чекає притягнення до суворої відповідальності.
ПРИЗНАЧЕНО КЕРІВНИКА ШКОЛИ МИСТЕЦТВ
Як вже повідомлялося, рішенням влади дві позашкільні установи — музичну та художні школи — об’єднано в одну — школу мистецтв. Розпорядженням міського голови на посаду директора міської школи мистецтв з 16 серпня призначено Лілію Полтавченко.
ХТО БУДЕ ГОЛОВНИМ АРХІТЕКТОРОМ МІСТА?
Відбулося два засідання конкурсної комісії, де претенденти на заміщення вакантних посад у виконавчих органах міської ради демонстрували свої знання нормативних документів. Рішенням комісії рекомендовано для затвердження міським головою — на посаду начальника управління містобудування та архітектури міської ради — головного архітектора міста Людмилу Гончарук, а на посаду начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та екології міської ради — Олександра Мельника.
ПОТРЕБУЄТЕ ПОЛІПШЕННЯ ЖИТЛОВИХ УМОВ? ПОНОВІТЬ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ
В Україні створюється Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Виконавчий комітет міської ради звертається до новоград-волинців, які перебувають на квартирному обліку, з проханням поновити необхідні документи. За додатковою інформацією звертайтеся в каб.43 Будинку рад. Довідки можна отримати і за телефоном: 5-21-62.
10 ВЕРЕСНЯ ФІНІШУЄ КОНКУРС «ЗЕЛЕНИЙ ЗВЯГЕЛЬ»
10 вересня на площі ім.Лесі Українки відбудеться урочисте підведення підсумків загальноміського конкурсу «Зелений Звягель». Управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради повідомляє про те, що прийняття заявок триває до 1 вересня. Звертатися у каб. 49 Будинку рад.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради