НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ: РОБОТА З КАДРОВИМ РЕЗЕРВОМ

Кадровою службою міської ради ведеться постійне поповнення списку кадрового резерву посадових осіб місцевого самоврядування — працівників виконавчих органів міської ради. Систематично вивчаються професійні та особисті якості кандидата до резерву. Насамперед, враховуються такі чинники, як аналіз анкетних біографічних даних, трудової діяльності, думка керівників, результати психологічних тестувань, стажування, підвищення кваліфікації. З метою надання індивідуальних та колективних консультацій у міській раді робляться перші кроки щодо впровадження Днів відкритих дверей. Так, в І півріччі резервістам пропонувалося шість тем з питань реєстрації об’єднань громадян, організації діловодства, ведення кадрової роботи, юридичного забезпечення, основ архівної справи та інше. Все це продовжуватиметься і в ІІ півріччі 2011 року. Наступні теми, які розглядатимуться, є такі: повноваження відділів підприємницької діяльності, реєстраційно-дозвільних процедур (08.09.11), аспекти питань захисту законних прав та інтересів дітей, головні принципи і напрями державної молодіжної політики в Україні (06.10.11), державний реєстр виборців — новий крок до демократичних виборів (03.11.11), дії виконавчих органів міської ради в умовах надзвичайних ситуацій (01.12.11).
З жовтня 2011 по грудень 2012 року для резервістів, які не мають статусу посадової особи, проходитиме навчання згідно з програмою дворічного, постійно-діючого, семінару з дисципліни «Місцеве самоврядування та його правове регулювання».
Працівники виконавчих органів міської ради також постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня, вивчають зміни до чинного законодавства. Вони готують та беруть участь в апаратних навчаннях впродовж року. У 2011 році таких занять було одинадцять. Крім цього, певне коло осіб взяли участь у тематичних короткотермінових семінарах на базі Житомирського центру підвищення кваліфікації.
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради