З ТУРБОТОЮ — ДО ЗЕМЛЯКІВ

З ТУРБОТОЮ — ДО ЗЕМЛЯКІВ

Минулої суботи, 3 грудня, до нашого міста завітав Голова Верховної Ради України, наш земляк, Володимир Литвин. Цього дня Володимир Михайлович взяв участь у двох заходах, що відбувалися у Новограді-Волинському — в урочистостях з нагоди відкриття після реконструкції приміщення міського територіального центру соціального обслуговування одиноких непраце-здатних громадян та відкритті амбулаторії сімейної медицини.
На обох цих заходах також були присутні народний депутат України Микола Рудченко, депутат обласної ради Петро Литвин. Зустрічали почесних гостей міський голова Загривий В.І., голова райдержадміністрації Лавренюк С.І., голова районної ради Весельський Ф.В.
Керівник територіального центру Володимир Федорчук запропонував гостям перерізати символічну стрічку та запросив оглянути оновлене приміщення.
Наголосивши на тому, що про людей з обмеженими можливостями потрібно пам’ятати завжди і надавати їм допомогу, Голова Верховної Ради передав реабілітаційному центру автобус «Богдан», який обслуговуватиме інвалідів, «бо цим людям в силу їхнього нездоров’я не вистачає спілкування».
12 соціальним працівникам з міста та району Володимир Литвин особисто вручив цінні подарунки — годинники, та побажав і надалі плекати у своїх серцях чуйність та милосердя.
Крім того, родинам, в яких проживають інваліди, надано матеріальну допомогу та побутову техніку.
Міський голова Володимир Загривий за значний особистий внесок у проведенні ремонтних робіт приміщення відзначив подяками та подарунками керівників відділень та працівників територіального центру. Освятив оновлене приміщення Благочинний Новоград-Волинського приходу УПЦ Стефан Маркевич.
Того ж дня було відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини — вже третю у нашому місті.
Символічну стрічку перед входом у приміщення перерізали Литвин В. М., Загривий В.І., Борис В.М. Головний лікар міськрайТМО Василь Борис розповів присутнім про те, що на даний час вже функціонує дві таких амбулаторії у віддалених мікрорайонах міста. Сьогодні відкрито ще одну, де зможуть отримати медичну допомогу біля 1500 дорослих мешканців та 800 дітей.
Голова Верховної Ради України з нагоди відкриття у місті такого важливого для людей об’єкту вручив головному лікарю міськрай ТМО кардіограф і наркозно-дихальний апарат.
Ці дві події ще раз засвідчили про те, що Володимир Литвин з особливою увагою і турботою ставиться до своїх земляків і саме за сприяння Володимира Михайловича вирішується багато питань життєдіяльності нашого міста. А два заклади, які було відкрито у Новограді-Волинському, зорієнтованівані на те, щоб покращити життя самих новоград-волинців, вирішити ряд соціальних проблем.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА