З КОНКРЕТНИМИ СПРАВАМИ — ДО КОЖНОГО НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

З КОНКРЕТНИМИ СПРАВАМИ — ДО КОЖНОГО НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

13 та 15 серпня Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав з робочою поїздкою Новоград-Волинщину. Протягом цих двох днів він побував у багатьох великих та малих селах нашого району, аби особисто перевірити використання коштів державної субвенції. Практично кожен населений пункт нашого регіону за сприяння Володимира Михайловича отримав кошти на вирішення тих чи інших питань. А серед таких — найбільш наболіле — ремонти шкіл, дитячих садочків, клубів, закладів медицини, відновлення доріг, вуличного освітлення. Та ще багато інших питань вже роками успішно вирішується завдяки великій копіткій праці Володимира Литвина, який ніколи не забував і не забуває, що корені його роду, його мала батьківщина — тут, на звягельській землі. З особливою теплотою і повагою говорить він зі своїми земляками, ніколи не цурається їх простоти, безпосередності та щирості, адже, як неодноразово підкреслював, «у кожному бачу своїх рідних — батька, матір, сестру чи брата».
Вже протягом багатьох років здійснюється допомога Володимиром Литвином рідному краю. І на цьому фоні зовсім невигідно почуваються багато політиків, які намагаються «достукатися» до жителів нашого регіону, що, власне, і не дивина — незабаром вибори. У одній із газет нещодавно прочитала про те, як один із маловідомих кандидатів у депутати, намагаючись хоч якось «пропіаритися», їздить по селах і говорить з людьми про їх проблеми — далі дається перелік (мовляв, знаю я ваші проблеми, чув про них!) і, як висновок, його зітхання про те, що дуже тяжко зі столиці кошти в регіони напрявляти. Тому дякуйте, що приїхав, поговорив та наче поспівчував. І цікаво мені стало — на що розраховує той кандидат? Можливо, сподівається, що від його нібито співчуття нам, поліщукам, жити легше стане? Не стане — потрібні конкретні справи. А конкретні справи — це Литвин, який і приїздить (роками, а не за кілька місяців до виборів!) і вислуховує, і вирішує, і кошти направляє. Опоненти ж знову наполегливо переконують — це він їх направляє, бо посаду має, а ви, мовляв, не обирайте його до Верховної Ради, то й коштів більше не буде. Звісно, муляє таким горе-кандидатам допомога Володимира Михайловича своєму рідному краю, бо що проти цього поставиш? Хіба що оті розмови та зітхання. Не густо, панове. Бо люди, хоч вони і прості та довірливі, проте самі бачать — що і як: хто до них з добром та конкретними справами, а хто тільки за голосами наїжджає.
Саме з такими конкретними справами приїхав 15 серпня В.М.Литвин і до жителів села Гульськ, з якими зустрівся у сільській школі. Тут нині активно міняються вікна на нові, металопластикові, і з радістю спостерігав Володимир Михайлович за тим, як працюють кошти державної субвенції, скеровані ним до цього села, як і до кожного населеного пункту Новоград-Волинщини.
Зустрічаючи високоповажного гостя, сільський голова Ганна Висоцька щиро подякувала йому від імені односельчан та розповіла про те, як змінився Гульськ завдяки його сприянню та допомозі. Лише протягом кількох останніх років вдалося, завдяки субвенції, здійснити капітальний ремонт теплопостачання в школі, на що пішло 550 тисяч гривень. Відремонтовано котельню сільської лікарської амбулаторії — використано 286 тисяч гривень. Також надійшло фінансування на освітлення сільських вулиць — 290 тисяч гривень. Ще відремонтували Будинок культури — 226 тисяч гривень. Планується замінити всі вікна у школі, на що надійшло 350 тисяч гривень, і розпочато капітальний ремонт амбулаторії — це ще 282 тисячі гривень.
Селяни щиро дякували Володимиру Михайловичу, і на завершення було підписано соціальну угоду про співпрацю — найближчим часом В.М.Литвин планує допомогти Гульську побудувати новий дитячий садочок (у селі нині проживає більше ста дошкільнят!) та сприяти покращанню водопостачання.
А ще того дня Голова Верховної Ради України подарував гульській школі бібліотеку, до складу якої входили як необхідні підручники, так і нова художня література.
Тетяна Володимирівна Руденко, завідуюча Гульською лікарською амбулаторією:
— Ми раді зустрічати такого гостя на нашій землі. Дуже вдячні, бо Володимир Литвин багато допоміг нашому селу. На даний час йде капітальний ремонт сільської лікарської амбулаторії. Багато добрих справ робиться особисто для людей. Саме завдячуючи Володимиру Михайловичу, нещодавно проведена складна і дороговартісна операція на суглобі нашого односельчанина. Люди звертаються і отримують підтримку і розуміння. Тож ми, в свою чергу, також будемо підтримувати Володимира Литвина у всіх починаннях і звершеннях і хочемо побажати міцного здоров’я, щоб він міг і надалі плідно працювати на благо рідного краю.
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Ігоря БОРЕМСЬКОГО