ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК — У ПОДАРУНОК

ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК — У ПОДАРУНОК

Майже на околиці Новограда-Волинського розташований мікрорайон «Зелені». Він потопає у зелені, поряд — хлюпочеться річка. Повітря тут чисте та свіже, краєвиди — чудові! Тож і не дивно, що саме в «Зелених» проживає багато молодих сімей з дітьми, і своїм мікрорайончиком вони неабияк задоволені.
«Місця тут дуже гарні, і сусіди привітні. Єдина проблема — немає де діткам гратися. І давно вже ця ситуація назріла, однак ніяк не можна було вирішити цього питання», — розповідають місцеві мешканці. Адже спорудити дитячий майданчик — річ дороговартісна, а молоді сім’ї, зазвичай, мають дуже скромні родинні бюджети. Саме тому вони і звернулися до Благодійного Фонду Володимира Литвина з проханням поставити тут дитячий майданчик, а також зібрали підписи на підтримку.
Їх прохання почули — і невдовзі, наче за помахом казкової палички, веселий та яскравий ігровий майданчик тішив дітвору і радував їх батьків.
3 серпня представники Благодійного Фонду офіційно відкривали його — розрізали червону стрічку та вручали грамоту керуючому ОСББ «Мікрорайону «Зелені» за те, що благоустрій дворів місцевих багатоповерхівок і всі інші житлово-комунальні питання завжди на його контролі та вирішуються по-господарськи.
На церемонію відкриття майданчика завітали жителі будинків по вулиці Рокоссовського. Прагнучи перетворити це дійство на справжнє свято для малечі, активісти Фонду роздавали дітям кульки та цукерки. Було весело, гамірно, насправді радісно!
За добрі справи Благодійному Фонду Володимира Литвина щиро подякував керуючий ОСББ «Мікрорайону «Зелені» — Віктор Пелешок:
Наш мікрорайон знаходиться майже на виїзді з міста, тому й не дивно, що йому приділяють менше уваги, ніж центральним мікрорайонам міста. Сьогоднішня подія — це ознака того, що влада помітила нас. Володимир Литвин — людина, яка дійсно працює для людей і на благо рідного краю. Тому будемо підтримувати всі його гарні починання».
«Я мешкаю в цьому мікрорайоні з 1953 року, за цей час — це фактично перший дитячий майданчик, що тут з’явився. Величезна подяка Фонду за його активну діяльність, за чуйність та небайдужість до людських проблем», — висловлює подяку житель однієї з місцевих багатоповерхівок Юрій Федорович Корсунський.
Офіційна частина завершилася, а щаслива дітвора з веселим гомоном і далі стрибала, раділа, гойдалася — і все це нагадувало справжній острівець безтурботного дитинства. Дійсно, для щастя потрібно небагато — підтримка, турбота, піклування. А ще — люди, які вміють і можуть все це подарувати та організувати. І саме таким є Благодійний Фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся».
Валентина ГЕМБАРСЬКА