Зустріч із творчою інтелігенцією у Музеї Косачів

Зустріч із творчою інтелігенцією у Музеї Косачів

На фото: Валентина Ксендзук і Володимир Литвин з книгою «Я — Ваша Людина»10 жовтня у літературній вітальні Музею родини Косачів відбулася презентація книги Світлани Челядіної «Я — Ваша Людина», що розповідає про життя та творчість нашого земляка Юрія Ковальського. На цей захід завітав і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, за сприяння якого вийшли у світ десятки книг новоград-волинських поетів, прозаїків та краєзнавців. Вже понад 10 років саме на такій літературі спеціалізується місцеве видавництво «НОВОград». А однією з перших книг, яку видавництво підготувало до друку, була історична праця новоград-волинського історика та краєзнавця Івана Тригуба «Там, де Звягель стоїть». На той час наше видавництво звернулося з листом до Володимира Михайловича щодо підтримки цього необхідного і важливого для Новограда-Волинського видання, і вже протягом тижня надійшли кошти на друк книги. Відтоді саме за сприяння В.М.Литвина світ побачили книги Петра Фатенка, Івана Мамайчука, Валентини Ксендзук та багатьох інших наших талановитих звягельчан. Варто зазначити, що ця велика допомога, яка надавалася літературній Звягельщині, місцевим краєзнавцям та історикам протягом десятиріч, ніде не афішувалася та йшла від щирого серця нашого земляка.
Володимира Литвина вітає Заслужений працівник культури Петро СурайПро все це говорилося на зустрічі у музеї, а Володимир Литвин зауважив, що творчість новоград-волинців підтримував і буде підтримувати, адже у сучасному світі надзвичайно непросто пробитися справжнім талантам, їх потрібно плекати і створювати сприятливі умови для праці.
Варто відзначити, що цього разу у музеї, як то кажуть, яблуку ніде було впасти — всі бажаючі потрапити на творчу зустріч за участю Володимира Литвина навіть не мали можливості поміститися у вітальні, хоч і було поставлено десятки додаткових стільців, проте люди стояли і у сусідніх залах, аби мати можливість почути і відчути той дух творчого єднання, який особливо наповнив цього разу Музей родини Косачів. Проводила вечір поетеса Валентина Ксендзук. Саме їй, разом із директором музею Сергієм Куценком, вдалося створити тут довірливу і затишну атмосферу справжнього літературного свята.
Представники творчої інтелігенції нашого міста та району подякували Володимиру Михайловичу за підтримку та запропонували йому приєднатися до їх об’єднання і надалі ще неодноразово брати участь у таких зустрічах, на що отримали згоду.
Лариса ГЕМБАРСЬКА, директор видавництва «НОВОград»