«Я бачу, що ти — людина добра, чесна, допомагаєш людям. Такі люди повинні прийти у владу», — Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир благословив Михайла Махінова

«Я бачу, що ти — людина добра, чесна, допомагаєш людям. Такі люди повинні прийти у владу», — Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир благословив Михайла Махінова

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим вручає Михайлу Махінову орден Георгія ПобідоносцяУ активі директора успішної місцевої фармацевтичної компанії «Юнік Фарма» Михайла МАХІНОВА — багато відзнак всеукраїнського та міжнародного рівня. Серед них — за високі досягнення у бізнесі, вагомий внесок у економіку Житомирщини, за видатні успіхи у розвитку міжнародного підприємництва — срібна медаль Міжпарламентської асамблеї країн СНД.
Втім, особливе значення мають для Михайла Костянтиновича відзнаки Української православної церкви. А саме: ордени «Різдво Христове», Святого Миколи Чудотворця і Святого Георгія Побідоносця. Ці найпочесніші церковні відзнаки він отримав за щедру меценатську діяльність. І невипадково, адже стабільнішого і надійнішого мецената у місті та за його межами годі й шукати. Принцип цієї людини — робити добро постійно, а не «під вибори» і за власні кошти. Успіх, зрештою, доволі перебірливий — приходить до тих, хто цього заслуговує.
На столі у робочому кабінеті директора Михайла Махінова — молитва до Бога. У ній — подяка за те, чого вдалося досягти у житті, прохання надати мудрості у спілкуванні з колегами, відповідальності при прийнятті рішень, допомогти бути справедливим, терпимим, чесним. Чи багато керівників починають свій день із таких звернень до Бога? А скільки депутатів у Верховній Раді України починають свій день із щирою молитвою чи добрими помислами, розуміючи, що у їхніх руках доля народу? Можливо, це і є відповідь на питання, чому у нашій країні не усе гаразд — бо планки моральності далеко не кожен піднімає перед собою настільки високо.
На аудієнції у Блаженнішого митрополита Київського і всієї України ВолодимираБлагодійна діяльність у компанії «Юнік Фарма» займає важливе місце. На неї за останні три роки Михайло Махінов і його компанія виділили понад 1 мільйон 100 тисяч гривень. З кожним роком ця цифра зростає, ось уже впродовж десятиліття. Бо справжня меценатська діяльність, переконаний «Меценат року», повинна бути постійною, незалежно від влади чи виборів.
— Мені сподобалося, з якою увагою він вислухав про наші проблеми і як дієво допоміг, — розповів Володимир Іванович Прокошин, начальник служби громадського порядку. — Адже перед тим, куди я тільки не звертався… Побував у місцевих штабах різних політичних сил, просив матеріальної допомоги на ремонт і облаштування нашого притулку соціальної допомоги для безхатченків, які з різних причин опинилися без житла, документів, — усі нам відмовили. А Михайло Костянтинович одразу відреагував на прохання «підставити плече». Того ж дня виділив на наш рахунок необхідні кошти, за які ми придбали електрообладнання для підігріву їжі і зробили ремонт у приміщенні.
Подібних історій від людей, які отримали реальну допомогу від Михайла Махінова, є багато. Ці люди приходять зневірені, глибоко у душі гріючи останню надію на те, що хтось таки вирішить їхню проблему. Комусь потрібні гроші на операцію, у когось хвора дитина, а ще — відсутність житла для афганців, кволе здоров’я чорнобильців, несправедливість чиновників, бюрократичні тяганини...
У списку тих, кому систематично допомагає Михайло Костянтинович, багато закладів і організацій: міськрайТМО, «Червоний Хрест», міська організація ветеранів, школа-інтернат, дитячо-юнацька спортивна школа, фонд розвитку культури, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Будинок офіцерів, УТОС, міжнародний фонд допомоги хворим, Житомирський онкологічний диспансер тощо.
— Добробут будь-якої успішної європейської держави базується на підтримці основних галузей: освіти, науки, медицини, культури і спорту, — у цьому не потрібно вигадувати «велосипед», переконаний Михайло МАХІНОВ. — Не може бути поганого рівня життя у країні, де дбають про головне у житті кожної людини: її здоров’я, освіченість, духовний розвиток. На жаль, у нашій країні держава робить це на нікчемному рівні.
Тому наша компанія давно і постійно підтримує місцеві школи та ВНЗи, тому ми активно залучаємо до спорту дітей, даруємо тенісні столи і обладнання для спортзалів, тому немає у Новограді-Волинському жодного храму, якому ми би чимось не допомогли. Хтось поставить біля церкви дитячий майданчик — і одразу про це на табличці пише, що ВІН зробив… А ми тому самому храму виділили десятки тисяч на реконструкцію. Але якщо ми про це не говоримо, то це не означає, що ми цього не робимо», — пояснює Михайло Махінов.
До речі, благодійна допомога стосується не лише місцевих релігійних конфесій. Також — Києво-Печерської Лаври, декількох Житомирських храмів, Корецького та Городницького монастирів. За постійну опіку церкви меценат отримав благословення перед виборами від предстоятеля УПЦ — Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира. «Я бачу, що ти людина добра, чесна, допомагаєш людям. Такі люди повинні прийти у владу — сказав мені при зустрічі митрополит Київський і всієї України Володимир», — розповів Михайло Махінов.
Це найбільша подяка, коли люди розуміють, що меценатство — справа не для показухи напередодні виборів. Бо будувати дороги у містах і селах, ремонтувати лікарні і школи — нагальний обов’язок влади. Роблячи собі піар на цьому перед виборами, вона розписується у неспроможності повноцінно виконувати довірені їй народом обов’язки, намагаючись повернути втрачену довіру.
Натомість довіра з боку європейських бізнес-партнерів — це саме те, чого не бракує Михайлу Махінову. Щоб заслужити повагу у європейців, необхідно чесно, наполегливо і стабільно працювати багато років. Сьогодні серед партнерів новоград-волинських виробників медичної упаковки — солідні фармацевтичні компанії, що входять у десятку світових брендів.
Добре, коли у твоєму місті є дієві, рішучі, відповідальні люди, як Михайло Махінов — кандидат від 65-го виборчого округу. Це означає, що у нас є кандидатура політика якісно іншої формації.
Як керівнику успішної фармацевтичної фірми, яка є позитивним обличчям України на теренах Євросоюзу, йому не бракує глибоких економічних знань, дипломатичних, організаторських якостей, авторитету.
Як колишньому військовому, підполковнику у запасі, йому не займати вольового характеру, уміння мислити і діяти стратегічно.
Як володарю номінації «Меценат року» у відкритому рейтингу популярності міста, не позичати справжнього милосердя і готовності допомагати тим, хто цього потребує.
Як президенту Житомирської обласної федерації настільного тенісу варто вже сьогодні пишатися високим рівнем організованих ним чемпіонатів. А також тим, що під його керівництвом команда «Юнік Фарма» вийшла у Суперлігу настільного тенісу і займає там лідируючі позиції.
Усе, за що береться Михайло Махінов, має власний рецепт, де головний інгредієнт — це успіх. Коли така людина представлятиме інтереси Житомирщини у Верховній Раді, — добробут стане ближчим до кожного.
Влада СЕРГІЄНКО
Фото з особистого архіву Михайла МАХІНОВА

ІНФОРМАЦІЯ ВІД КАНДИДАТА В НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПО 65 ВИБОРЧОМУ ОКРУГУ МАХІНОВА МИХАЙЛА КОСТЯНТИНОВИЧА
Відчуваючи втрату своїх позицій, деякі політичні сили усно і через засоби масової інформації розповсюджують чутки, що я є членом Партії регіонів і «технічним кандидатом».
Заявляю: Я є позапартійний, тому що, будучи незгодним з економічною та соціальною політикою діючої влади, вийшов із членів Партії регіонів, про що повідомив Центральну виборчу комісію 19.09.2012 року і йду на вибори як самовисуванець.