На порозі до збірної

На порозі до збірної

Юля Лісовська — єдина представниця Новограда-Волинського, котра зуміла здобути медаль чемпіонату України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 1997-98 років народження, який нещодавно проходив у Хмельницькому. До того ж, Юля не просто пробилася у призери, а стала чемпіонкою турніру! «Це перший чемпіонат України, на якому Лісовська стала переможницею. Гарний старт відкриває перспективи для подальшого потрапляння до збірної України», — так прокоментував «Звягелю» цей успіх один із тренерів місцевої школи вільної боротьби Юрій МІРЗАБЕКЯН.


Як зазначив Юрій Мірзабекян, не лише Юля Лісовська (категорія 52 кг), а й інші спортсмени цієї вікової групи, котрі брали участь у змаганнях, наступного року, у квітні, отримають шанс знову проявити себе і вибороти путівки на першості світу і Європи, що розігруватимуться під час наступного чемпіонату України.
До слова, на першості у Хмельницькому ще один звягельчанин мав шанси потрапити до числа призерів, але трішки недотягнув. Володимир Стаднік був зупинений за крок від бронзи, хоча й непогано провів п’ять сутичок на змаганнях.
На початку листопада борці Звягельщини взялися за підкорення нових спортивних вершин. У третьому міжнародному турнірі «Кубок древлян», що проводився у Коростені із 2 по 4 листопада, взяли участь понад 170 учасників із більшості областей України, а також — із Білорусі та Росії. Новоград-волинців на цих змаганнях було восьмеро. «Оскільки даний турнір передбачав поїздку за власні та спонсорські кошти, то змогли поїхали тільки вісім спортсменів. Ми вдячні приватному підприємцю Ігорю Дунцю, котрий профінансував витрати на дорогу», — зазначив Юрій Мірзабекян.
Новоградці здобули три медалі. Перше місце у категорії 66 кг виборов вихованець тренера О.В.Гуцана Артем Хмарський. На шляху до перемоги йому довелося подолати опір ще одного представника Новограда-Волинського — Ігоря Приймака (тренер А.К.Ясиневич), який у підсумку став третім. Також третє місце — у Діани Назарової (категорія 26 кг, тренер Ю.Л.Мірзабекян).
У той же час у Білій Церкві, що на Київщині, проходив Х Міжнародний турнір із вільної боротьби серед юніорів та юніорок на призи триразового олімпійського чемпіона О.В.Медведя. Турнір мав статус майстерського. Тобто, кожен його переможець отримував звання майстра спорту України. Але для звягельчанки Тетяни Лавренчук, члена збірної України, призерки чемпіонату Європи і світу серед молоді, цей статус не мав принципового значення. Тетяна, котра й так уже має почесне звання майстра спорту України, перемогла у всіх сутичках і впевнено здобула перше місце (категорія 63 кг, тренер С.М.Мельник). У цій же категорії третє місце посіла вихованка Ю.Л.Мірзабекяна Марія Саргсян. На жаль, троє новоградських юнаків не підтримали успішний почин дівчат.
Втім, ці ж учасники отримають нагоду реалізувати власні спортивні амбіції на всеукраїнському турнірі, що цими днями триває у Херсоні.
Олег БРЮХАНОВ