«Ех, дороги...»

«Ех, дороги...»

Складні погодні умови, що трималися в Україні практично упродовж всього осінньо-зимового періоду, призвели до значного погіршення стану автодоріг нашого міста і ра­йону, а також країни в цілому. У першу чергу це стосується вулиць міста та автомобільних доріг Новоград-Волинського району.
Враховуючи такий стан доріг, ВДАІ Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області організовує проведення позачергового огляду вулично-дорожньої мережі міста та району. Увага при цьому зосереджена на вчасному та якісному виконанні робіт з ліквідації аварійної ямковості на найбільш небезпечних ділянках автомобільних доріг і забезпечення безпечного пересування транспортних засобів.
Власникам вулично-дорожньої мережі з початку року видано десяток приписів на ліквідацію недоліків у стані утримання проїжджої частини (ямковість, колійність, просадки тощо). Їм також висунуті вимоги щодо обов’язкового встановлення попереджувальних дорожніх знаків «Нерівна дорога» та «Вибоїна» разом із заборонними дорожніми знаками «Обмеження максимальної швидкості 40 км/год» для своєчасного інформування учасників дорожнього руху про незадовільний стан доріг проїжджої частини.
Крім того, у січні-лютому Державтоінспекцією складено 11 адміністративних протоколів відносно посадових осіб дорожніх і комунальних організацій, які винні у виникненні таких недоліків. До місцевих органів виконавчої влади та прокуратури за вказаний період направлено 15 інформацій щодо реального стану вулично-дорожньої мережі з пропозиціями стосовно першочергової ліквідації ямковості на найбільш небезпечних ділянках.
Для запобігання подальшому руйнуванню проїжджої частини вулиць і доріг великоваговими транспортними засобами будуть вноситися зміни до маршрутів руху транзитного вантажного транспорту.
Для забезпечення безпеки руху транспорту та пішоходів до ділянок доріг, де проводиться ремонт, наближені екіпажі працівників ДАІ. Дорожнім організаціям надається допомога у регулюванні дорожнього руху, відведенні транспорту тощо.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник ВДАІ Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області, майор міліції