Операція «Візит». А до вас — дільничний!

Керуючись розпорядженням МВС України «Про організацію та проведення профілактичних заходів, пов’язаних із відвідуванням осель громадян у місті та районі, тривають операції та акції, покликані покращити роботу дільничних інспекторів міліції, зробити більш ефективними контакти з населенням.
Мета таких заходів спрямована на регулярне ознайомлення громадян з оперативною обстановкою, досягнення чіткої взаємодії зі службами та підрозділами з попередження та розкриття злочинів.
Співробітники міліції здійснюють поквартирні та подворові обходи помешкань громадян, вручають їм пам’ятки «Як не стати об’єктом злочинних посягань», а також візитівки.
Посилені і заходи з попередження правопорушень, жертвами яких можуть стати люди похилого віку, самотні люди.
Проходить відпрацювання готелів, гуртожитків, ринків, з метою встановлення місця проживання, навчання, роботи уродженців близького та далекого зарубіжжя та законності їх перебування на території України.
Щоб не стати жертвами шахраїв, правоохоронці Новоград-Волинщини радять дотримуватись елементарних правил безпеки.

  1. Не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, назвались вони соціальними чи медичними працівниками або представниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій. Пам’ятайте, що лиходії можуть завітати до вас під будь-яким приводом (складання списків на отримання матеріальної допомоги, заміна грошових купюр, пропозиція при­дбати чудодійні лікарські засоби за знижками, оформити пільгову путівку до лікувального санаторію тощо), з метою оглянути житло та, по можливості, щось викрасти або ж просто видурити гроші.

  2. Повідомте візитерів, що розмовляти з ними ви будете лише у присутності дільничного інспектора міліції та представника органу місцевого самоврядування (в сільській місцевості — сільського голови чи секретаря сільради).

  3. Пам’ятайте, що в державі не проводиться обмін української гривні. Купюри будь-якого номіналу є дійсними.


Працівники органів внутрішніх справ вживають всіх заходів, щоб попередити можливі шахрайства та розкрити вже скоєні злочини. Але без вашої допомоги, яка полягає у дотриманні елементарних правил безпеки, робота правоохоронців значно ускладнюється.
Якщо на вашій вулиці, у під’їзді вашого будинку з’явилися незнайомці, поведінка яких викликає у вас підозру, запам’ятайте або запишіть їх прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, а також його колір, номерний знак та повідомте про це до міліції або сільського голову. Це допоможе правоохоронцям у подальшому відшукати можливих зловмисників.
Якщо ви стали жертвою злочину, то негайно зверніться до міліції за телефонами: 102; 5-22-25.