Вільна боротьба: дівчата тріумфують на чемпіонаті області

Минулими вихідними у Бердичеві відбулися змагання з вільної боротьби обласного масштабу. Бердичів після тривалої перерви узяв на себе роль господаря чемпіонату області серед юнаків і дівчат 1991-93 років народження, одночасно було проведено відкриту першість місцевої ДЮСШ серед спортсменів 2000-2003 р.н.
Команду Новограда-Волинського, яка брала участь в обласному чемпіонаті, представляли 8 юнаків і 4 дівчат, ще восьмеро борців змагалися на першість ДЮСШ.
Серед дев’яти команд області Новоград-Волинський посів третє місце, пропустивши вперед збірну Малинського району та місто Бердичів. Відзначимо, що для командної перемоги не вистачило всього кількох залікових балів. Як зауважив тренер Юрій МІРЗАБЕКЯН, цілком реально можна було поборотися за перемогу, проте фінансові можливості не дозволили взяти на турнір більшу кількість учасників. Усі витрати на поїздку лягли на плечі меценатів і батьків, натомість бюджетного фінансування не було.
Порадували тренерський штаб виступи дівчат — усі четверо стали чемпіонками області. Це — майстри спорту Оксана Дмитришина (категорія 63 кг) і Ольга Прохор (67 кг), а також кандидати в майстри спорту Олена Мірзоєва (51 кг) і Марія Саргсян (59 кг).
Серед юнаків переможцем обласної першості став Ігор Приймак (60 кг). Другі місця — в активі молодого й перспективного борця (1997 р.н.) Володимира Стадніка (74 кг) та Дениса Сушка (66 кг). Третіми стали Артур Бурнутян (66 кг), Артем Хмарський (66 кг) та Ігор Шевчук (74 кг).
До участі у відкритій першості Бердичівської ДЮСШ заявилися 72 борці. Новоград-волинці здобули одне перше і чотири третіх місця. Переможець турніру — Олексій Васильєв (категорія 38 кг), другі призери — Михайло Кулиниченко (38 кг), Арсен Мірзабекян (32 кг), Роман Чорномор (35 кг) та Олександр Антоненко (70 кг).
Олег БРЮХАНОВ