Завершилося перебування чесної правиці святого великомученика Георгія Побідоносця на Житомирщині

Завершилося перебування чесної правиці святого великомученика Георгія Побідоносця на Житомирщині

У неділю, 23-тю після П’ятидесятниці, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим очолив святкову Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Новограда-Волинського.
Богослужіння відбулось із нагоди прибуття у друге кафедральне місто чесної десниці святого великомученика Георгія Побідоносця. За євхаристичним спілкуванням Владиці Никодиму співслужили: архієпископ Городницький Олександр, благочинний Новоград-Волинського Преображенського округу прот. Стефан Маркевич, благочинний Новоград-Волинського Троїцького округу прот. Валентин Мороз, а також духовенство району.
У храмі панувала благодатна атмосфера. Під час служіння кілька тисяч вірян, із молитвою та своїми проханнями, мали змогу приклонитися до святих мощей. Долучилися до молитви і представники світської влади. Разом зі своєю родиною вклонився святині і Володимир Литвин.
Із благословіння Блаженнішого Митрополита Володимира, під час літургії, у зв’язку з останніми політичними подіями в нашій державі, були зачитані прохання і прочитана молитва за приумноження любові та викорінення ненависті і всілякої людської злоби.
Владика Никодим, після завершення богослужіння, виголосив повчальне слово проповіді, на завершення якого побажав усім богомольцям отримати благодатні дари та допомогу від угодника Божого, святого великомученика Георгія Побідоносця.
Прес-служба Житомирської єпархії