Новий календар релігійних свят

Новий календар релігійних свят

Останній місяць календарної осені буде для нас дещо незвичним із точки зору відзначення традиційних релігійних свят, адже, у зв’язку з переходом на новоюліанський календар, на другу половину листопада припадають деякі раніше «зимові» свята.

 




Так, відтепер 15 листопада розпочинатиметься Різдвяний піст, який триватиме до 24 грудня, Навечір’я Різдва Христового.

Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, яке раніше відзначали 4 грудня, тепер будемо відзначати 21 листопада. На 24 число припадає день вшанування пам’яті святої великомучениці Катерини, а на 30 листопада — святого Андрія Першозваного.

8 листопада святкуватимемо Собор архістратига Божого Михаїла та інших небесних сил безплотних, а 13 листопада відзначатимемо день пам’яті святителя Іоана Золотоустого. Також у листопаді — дні пам’яті двох апостолів: Филипа (14 листопада) і Матфея (16 листопада).

Традиційно, в четверту суботу листопада, яка цьогоріч припаде на 25 число, вшановуватимемо День пам’яті жертв голодоморів, ми звершуватимемо заупокійну молитву за всіх, в Україні голодом заморених. У цьому році 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні — жорстокого акту геноциду нашого народу, який був свідомо і штучно організований радянським тоталітарним режимом. Вічний спокій душам мільйонів голодом заморених українців!
 

Православна Церква України