Звернення Новоград-Волинського МВ

Нині у країні склалася напружена суспільно-політична ситуація, до вирішення якої, окрім політичних та громадських діячів, долучилися й пересічні громадяни. Щоденно в області проходять десятки масових заходів, у яких беруть участь сотні громадян.
УМВС Житомирщини наголошує, що дії міліціонерів, у першу чергу, спрямовані на забезпечення правопорядку та безпеки усіх учасників мирних зібрань.
Водночас міліція закликає всіх учасників масових акцій дотримуватися вимог чинного законодавства, не піддаватися на провокації, не реагувати на будь-які заклики щодо активних дій та застосування сили у вирішенні протиріч.
УМВС України в Житомирській області вкотре звертається до організаторів масових заходів: не забувайте, що ви несете відповідальність за учасників організованих вами акцій, мітингів, демонстрацій, інших масових заходів. Дотримуйтесь встановленого законодавством порядку і дбайте про належну організацію та безпеку людей, як і передбачає ст.39 Конституції України.
Шановні батьки! УМВС України в Житомирській області звертає увагу, що серед учасників масових заходів — багато дітей та підлітків без нагляду дорослих. Вони, в силу вікових особливостей, не можуть об’єктивно оцінити події навколо себе та легко піддаються чужому впливу. Це наражає їх на небезпеку бути втягнутими у протиправні дії або стати об’єктом злочинних посягань.
З огляду на це просимо вас контролювати місцезнаходження ваших дітей, особливо у темну пору доби, роз’яснити їм правила поведінки у громадських місцях. Подбайте про безпеку власних дітей та, за можливості, не залишайте їх без нагляду.