Автолюбителі їздять п’яними за кермом

188 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах Новоград-Волинського району упродовж минулого місяця.
З початку року в місті за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння від керма відлучили 15 водіїв.
Співробітники Новоград-Волинської Державтоінспекції майже щодня затримують водіїв, які керують автомобілем напідпитку. За минулі вихідні, під час відпрацювання міста у нічний час, співробітниками міськвідділу міліції спільно з підрозділом ДАІ Новоград-Волинського МВ УМВС, за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння було затримано 3 особи та складено відповідні документи. Місцеві підприємці спочатку проводили дозвілля у розважальних закладах міста, після чого, напідпитку та з грайливим настроєм, вирушали на своїх автівках хто-куди.
У минулому році за відповідне правопорушення (ст.130 КУпАП) Новоград-Волинським міжрайонним судом було прийнято 376 рішень, у 72 випадках — водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
Водії випивають, сідають за кермо, вирушають у дорогу, мало замислюючись над тим, чи дістануться вони до пункту призначення. Таким чином, керуючи автомобілем у нетверезому стані, наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху.
Отже, алкоголь та кермо — не сумісні. Правоохоронці нагадують, що, окрім штрафу за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (3400 гривень), законодавство передбачає такі види стягнень, як адміністративний арешт (7-15 діб), громадські роботи (40-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним засобом.
Шановні громадяни! Держ­автоінспекція звертається до водіїв транспортних засобів та пішоходів — дотримуйтесь правил поведінки на дорозі і будьте обережні, цим ви можете зберегти своє життя та здоров’я.
Інна ВОВЧЕНКО, прес-служба Новоград-Волинського МВ