Основні критерії роботи бібліотеки з користувачами-дітьми

11 липня у Колодянській сільській бібліотеці пройшов зональний семінар-практикум для працівників сільських бібліотек на тему: «Основні критерії роботи бібліотеки з користувачами-дітьми», організований районною бібліотекою для дітей.
Гостинно зустріла колег бібліотекар Колодянської сільської бібліотеки Онищук О.В., познайомивши їх з історією бібліотеки, творчими доробками, виставкою дитячих робіт «Світ твоїх захоплень».
Відкрила семінар завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. У своєму виступі вона акцентувала увагу бібліотечних працівників на основних напрямках роботи бібліотек із користувачами-дітьми, наголосивши на розвитку сільських бібліотек як інформаційних, соціокультурних та комунікативних центрах громад.
Про особливості бібліотечного обслуговування користувачів-дітей розповів у своїй консультації методист Метельський В.М., ознайомивши присутніх із сучасними цікавими формами роботи з читачами молодшого, середнього та старшого шкільного віку.
Під час засідання за «круглим столом» «Вчимося у своїх колег» бібліотекарі району ділилися своїми ідеями, надбаннями, методами та формами роботи, планами та засобами їх втілення. Було проведено анкетування «Грані бібліотечного обслуговування». А практичним втіленням професійного досвіду бібліотекаря Колодянської сільської бібліотеки Онищук О.В. став показовий масовий захід — народознавчий ранок «Український віночок», в якому взяли участь її юні читачі.
Під час підведення підсумків завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. підкреслила, що такі семінари не лише збагачуватимуть професійну компетентність бібліотечних працівників району, а й сприятимуть ефективним позитивним змінам в їхній роботі. Олена Броніславівна подарувала книги на краєзнавчу тематику бібліотеці та читачкам, які взяли участь у народознавчому ранку.