За підсумками дев’яти місяців у місті недопущено зниження виробництва

За підсумками 9 місяців 2014 року в місті Новограді-Волинському недопущено зниження обсягів реалізованої промислової продукції. Так, за статистичними даними, зростання реалізованої продукції переробної промисловості становило 12,7% за рахунок підприємств машинобудування, харчової, деревообробної, хімічної та легкої промисловості. Разом із тим темпи розвитку секторів економіки все ще є нерівномірними, що посилює вразливість економіки в цілому.
За 9 місяців поточного року підприємствами та організаціями міста всіх форм власності та господарювання реалізовано споживачам продукції біля 0,5 млрд. грн., що на одну особу населення становило біля 8,3 тис. грн. Хімічна промисловість забезпечила приріст у сумі більше 11 млн. грн., або 19,4%. Розвиток легкої промисловості, як і раніше, визначають іноземні замовлення, оскільки виробництво переважно здійснюється на давальницькій сировині. Машинобудування забезпечило приріст на 7% у порівнянні з 9 місяцями 2013 року.
Найбільше зростання позитивної динаміки обсягів виробництва промислової продукції було досягнуто на таких підприємствах: ТОВ «Новофарм-Біосинтез», ПрАТ «ВКФ «Леся», ПАТ «Хлібозавод», ПАТ «Сільмаш», ТОВ «Новотекс», ТОВ «Факро-ТЛ». Обсяг виробництва промислових товарів за 9 місяців поточного року, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшився на 8,2%.
Середньомісячна заробітна плата за другий квартал 2014 року склала 2477 грн. Розмір заробітної плати по місту, порівняно з відповідним періодом минулого року, зріс на 1,3%.
Обсяг послуг, реалізованих споживачам підприємствами сфери не фінансових послуг, за січень-серпень 2014 р. склав 29,2 млн. грн., що у ринкових цінах на 1% більше рівня 2013 р.
Станом на 1 жовтня 2014 року в Єдиному Державному реєстрі підприємств та організацій України в місті Новограді-Волинському значилось 916 суб’єктів господарської діяльності. Це на 1,3% більше минулорічного.
Пасажирським транспортом спеціалізованих підприємств та фізичними особами-підприємцями за 9 місяців 2014 року перевезено пасажирів 4745,4 тис. осіб, що на 1,5% більше, ніж за 9 місяців 2013 року. Виконано пасажирську роботу в обсязі 78,7 млн. пас. км — на 23,2% більше аналогічного періоду минулого року.
За січень-вересень 2014 р. транспортом міста перевезено 41,1 тис. тонн вантажів, що на 48,6% менше, ніж у січні-вересні 2013 р. Вантажооборот проти відповідного періоду минулого року збільшився на 95,9% і склав 3,9 млн. тонн км.
Відділ економічного аналізу та планування міської ради