Затримали тріо кваліфікованих автомобільних злодіїв

Помітивши переслідування після розбійного нападу у Новограді-Волинському на власника щойно обікраденої автівки, чоловіки намагалися втекти у сусідній регіон, влаштувавши справжні перегони…
Заздалегідь обравши об’єкт злочину та переконавшись у наявності цінних речей у ньому, чоловіки дочекались, допоки водій залишить авто, припаркувавши його на узбіччі дороги. Відразу потому один із них розбив дверне скло в автомобілі та, проникнувши до салону, викрав звідти понад 7,5 тисяч гривень.
Проте керманич автівки, почувши звук битого скла та помітивши таке зухвальство незнайомця, кинувся на захист власного майна. Той, вочевидь, не очікував подібного розвитку подій і в першу мить навіть розгубився. Однак йому на допомогу поспішив спільник, який неподалік спостерігав за ситуацією. Нападник вдарив настирного водія ножем, завдавши чоловікові поранення руки. Таким чином вдалося визволити упійманого злодія й одразу потому обоє зловмисників вскочили в автівку, де за кермом напоготові очікував третій учасник злочинної групи.
На місце події негайно прибула викликана випадковими очевидцями слідчо-оперативна група Новоград-Волинського МВ, були орієнтовані всі патрульні наряди міліції в області...
За декілька годин оперативники з’ясували, що двоє з осіб, які прибули у селище, скориставшись послугами місцевої служби таксі, вирушили, нібито, до обласного центру. Третій із чоловіків мусив подбати про сховок для розшукуваного автомобіля та знайти для себе інший шлях втечі від переслідування.
Проте оперативники карного розшуку вчасно затримали підозрюваного, не давши йому зникнути на іншому транспортному засобі.
Водночас інформація про пересування по території області спільників затриманого на таксі допомогла відслідкувати їх місцезнаходження. У передмісті Житомира інспектори ДАІ зупинили транспортний засіб, а бійці спецпідрозділу за лічені хвилини провели затримання пасажирів, підозрюваних у розбійному нападі.
У чоловіків вилучено два ножі, пристрій для сканування сигналізації транспортних засобів, два мобільні телефони та 6600 гривень.
За вчинення розбійного нападу на власника авто за українським законодавством затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області