Труднощі із дротовим радіомовленням можуть позначитися на оповіщенні населення

За підписом міського голови направлено лист керівнику оперативного штабу щодо вжиття заходів із запобігання терористичним проявам та виникнення інших надзвичайних ситуацій Машковському С.О., в якому йдеться про те, що до Новоград-Волинської міської ради продовжують надходити численні письмові й усні звернення щодо незадовільної якості надання послуг філією районного центру телекомунікацій №212 ПАТ «Укртелеком». При цьому найбільше невдоволення викликає робота саме дротового радіомовлення.
Кількість діючих радіоточок вже скоротилась до мінімуму і продовжує скорочуватись фактично до нуля. На офіційні звернення громадян, від керівництва РЦТ №212 надходить типова відповідь: скорочення штату працівників, майже повна відсутність фінансування унеможливлює функціонування дротового радіомовлення. Перспективи покращання ситуації у найближчому майбутньому також відсутні. Заявникам пропонується писати заяви щодо відмови від радіоточок.
У непростих умовах сьогодення суттєво ускладнюється оперативне оповіщення населення про виникнення надзвичайних ситуацій та необхідні дії. У першу чергу це стосується осіб похилого віку, інвалідів, соціально незахищених верств. Враховуючи вищезазначене, міська рада просить розглянути ситуацію із дротовим радіомовленням на черговому засіданні оперативного штабу та надати містам і районам області рекомендації щодо можливих варіантів інформування населення про надзвичайні ситуації, враховуючи сучасний стан місцевого дротового радіомовлення.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради