Цінові жахи: гривня у «нокауті», а городяни — у шоці

Цінові жахи: гривня у «нокауті», а городяни — у шоці

\"ЦіновіСтрімке падіння гривні цього тижня вразило всіх у середу, 25 лютого. Ранок середи почався з повідомлень про те, що на «чорному ринку» долар наблизився до позначки у 40 гривень.
У Новограді-Волинському, які в інших українських містах, цей факт призвів до небувалого ажіотажу. У магазинах і на базарах люди масово скуповували продукти, які на очах били усі цінові рекорди. Наприклад, літр пального на заправках «підстрибнув» до 30 гривень, продавці не встигали переписувати ціни на олію, яку змітали з полиць із цінниками від 20 до 35 гривень, а останні надії на «солодке» життя перекреслила новина про тисячу(!) гривень за мішок цукру… Супермаркети «підігріли» ажіотаж повідомленнями про те, що товар відпускається у кількості декількох штук чи кілограмів на руки — усе це змусило багатьох городян згадати про валер’янку та інші «заспокійливі».
Обвал гривні вплинув на роботу всіх, у тому числі — на місцевих транспортників. «У зв’язку з катастрофічним знеціненням національної грошової одиниці та різким збільшенням вартості пального, у місті тимчасово будуть запроваджені зміни у русі пасажирського транспорту», — про це повідомили на сайті міської ради. Нові графіки розмістили тут же, на сайті, у розділі «Транспорт», а також — у місцевих ЗМІ. Зміни назвали вимушеними і не з вини перевізника, пообіцявши, що після стабілізації ситуації міський транспорт працюватиме у звичному режимі. Коли ж настане «стабілізація ситуації», — робити точні прогнози сьогодні не беруться навіть спеціалісти.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА