Нові тарифи — нові правила: хочете заплатити за вивіз сміття — прихопіть із собою паспорт

Нові тарифи — нові правила: хочете заплатити за вивіз сміття — прихопіть із собою паспорт

\"НовіЧи помічали ви, як швидко наповнюється сміттєвий бак відходами? А чи вдається так само швидко його вивезти та утилізувати? Сьогодні жителів міста турбує не лише екологічна проблема чи вивіз сміття, багатьох непокоїть ще й змінена процедура оплати за цю послугу. Одним із сучасних європейських критеріїв є своєчасне та якісне вивезення сміття, але, щоб належно виконати цей критерій, слід розібратися з процедурою оплати. Повернутися до цього питання нас змусив лист нашої читачки.
«Добрый день, редакция! Тут такая ситуация произошла — помогите понять, кто прав? Хотела заплатить за вывоз мусора. Мне ответили, что сейчас там новый хозяин и нужно пойти и поменять расчётную книжку. Поехала в их контору. Там сказали, что для этого нужно взять с собой «домовую книгу». Я книгу привезла, а мне сказали, что нужно ещё и паспорт. Раньше для того, чтобы взять новую книжку, нужно было просто прийти. А еще в 2006 году вообще приносили книжки на предприятие. Газконтора, энергосбыт прямо на дому заключали договора.
Так что же это за предприятие — похоже на «перепись населения», которое без персональных данных не хочет, чтобы ему платили. Ведь много больных и старых, и не все могут с набором документов ездить по городу. Они пугают штрафами, судами, но ведь никто не отказывается платить...

С уважением Романюк».

За компетентною думкою ми звернулися до начальника відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Н.Г.Дитиненко. Вона пояснила, що паспорт потрібен через те, що змінено тарифи. Адже нова вартість залежить від кількості осіб, котрі проживають у квартирі чи будинку, а не від житлової площі, як раніше. Що стосується осіб, які за станом здоров’я не мають можливості піти з документами у ТОВ «Міськкомунсервіс», щоб укласти договір, то вони можуть зробити це у представників ТОВ «Міськкомунсервіс», які мають право укласти угоду на дому.
Раніше в пресі вже була інформація щодо нових тарифів зі збору та вивезення твердих побутових відходів у місті. Нагадуємо:

  • бюджетні установи, без використання євроконтейнерів — 28,29 гривень за 1 м3 ТПВ;

  • бюджетні установи, які використовують євроконтейнери, — 30,74 гривень за 1 м3 ТПВ;

  • інші споживачі, без використання євроконтейнерів — 37,89 гривень за 1 м3 ТПВ;

  • інші споживачі, які використовують євроконтейнери, — 41,17 гривень за 1 м3 ТПВ;

  • мешканці міста , які проживають у багатоповерхових будинках, — 5,61 гривень з однієї людини;

  • мешканці міста, які мешкають у приватному секторі, — 5,43 гривень з однієї людини.


Тих, хто не уклав угоду на вивезення сміття, і хто не сплачує за вивезення сміття, вважатимуть порушниками правил благоустрою. На таких людей складатимуться протоколи, і вони будуть запрошені на засідання адміністративної комісії, яка визначить розмір штрафу:

  • для громадян — від 340 грн. до 1360 грн.;

  • для посадових осіб та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від 850 грн. до 1700 грн.


Нагадуємо, що укласти договір на надання послуг зі збирання та вивезення ТПВ ви можете за адресою: вул.Житомирська, 79 (район «Зелені»), ТОВ «Міськкомунсервіс».
Режим роботи підприємства: понеділок-п’ятниця, з 8:30 до 17:00, перерва — з 12:00 до 13:00. Телефон для довідок: 3-93-74.
При собі мати паспорт і домову книгу. При наявності пільги — копію документів, що підтверджують право на пільги, копію паспорта, ідентифікаційний код, довідку про склад сім’ї. А також договір на вивіз ТПВ можна укласти у представників ТОВ «Міськкомунсервіс», які мають право укласти угоду на дому. При наявності пільги договір укладається тільки в офісі підприємства.
Головне те, що кожен мешканець міста має усвідомлювати, що тільки разом ми зможемо навести порядок у нашому місті, тільки від нас самих залежить «візитівка» нашого міста та забезпечення соціально-естетичного комфорту проживання.
Людмила ПЕТРУК